NRK Meny
Normal

Trillinger i toppen i hver sin idrett

William, Lotte og Hanna Miller (20) presser hverandre til å bli best. William er i norgestoppen i volleyball, mens Lotte og Hanna er i europatoppen i triatlon og taekwondo.

William, Lotte og Hanna Miller

Trillingene tror at en kombinasjon av gode gener og mye trening kan ha gjort at de gjør det så bra i idrett.

Foto: Privat

– Treningsbasillen smitter veldig mellom oss. Selv om vi ikke kan konkurrere mot hverandre i idrettene våre, så konkurrerer vi likevel. Når Lotte går på trening, skal ikke jeg være noe dårligere, sier Hanna.

Hjemme i et stort rødt hus på Kannik i Stavanger bor familien Miller. Og de er sprekere enn de fleste. William spiller volleyball i førstedivisjon på NTNU sitt lag i Trondheim. Lotte tok VM-bronse i junior sprint i triatlon i 2015. Hanna tok junior VM-gull i taekwondo i 2013.

Store mål

Hanna har drevet med taekwondo i tolv år. Nå er hun i Stavanger Taekwon-Do klubb, og hun har akkurat blitt tatt ut til EM i april.

– Jeg startet med taekwondo fordi jeg ville begynne med noe som ikke alle andre driver med. Jeg var litt guttejente, og hadde lyst til å gjøre noe kult, sier Hanna.

Lotte på sin side har svømt siden hun var syv år, men det var ikke før i 2011 at hun fikk øynene opp for triatlon. Da ble det den store lidenskapen.

– Det som er kjekt med triatlon, er at du må fokusere på tre ting. Du må være i toppen både i sykling, løping og svømming, sier Lotte.

Nå er Lotte i Bryne triatlonklubb og hun jobber mot U23 EM og VM. Det store målet er OL i 2020.

Trillingene sammen

William, Lotte og Hanna Miller (20) hjemme i Stavanger.

Foto: privat

Aktiv oppvekst

Man kan lure på hva foreldrene har gjort i oppveksten. Ingenting, ifølge mamma Eli Søndenaa Miller.

– Det eneste vi har støttet med er mat, vask og penger. Jeg ser jo hvordan jentene står opp klokken fem om morgenen og drar til sine treninger. Det ligger så enorme mengder med jobbing bak resultatene.

For å hevde seg i europatoppen kreves det mye trening, og tøffe prioriteringer. Mens Hanna har friår, studerer William et årsstudium i matematikk på NTNU, og Lotte går siste året på St. Svithun videregående skole. For å få tid til alt måtte hun ta det siste året på to år.

– Jeg trener mellom 20 og 35 timer i uken. Det blir mye tid både på sykkelen, i svømmehallen og ute i naturen, sier Lotte.

Jentene selv tror at oppveksten kan ha hjulpet dem dit de er i dag, og forteller at de alltid har vært aktive.

– En gang vi var på hytta var det storm og dårlig vær, men vi fikk beskjed om at når vi var på hytta måtte vi være ute. Så da satt vi alle tre krøket sammen i snøborgen og ventet på å få komme inn igjen, ler Hanna.

Middag hos Miller

Hanna og Lotte er opptatt av et sunt kosthold, men forteller at de likevel skeier ut iblant.

Foto: Marte Hoel Romskaug / NRK