Triatlonfest på Bryne

Klubben er ennå ikke tre år gammel, men denne helga arrangerer de NM i sprint-triatlon.

Triatlon for både eliten og mosjonister

Både mosjonister og eliten deltar i Bryne Triatlonfest i helga.

Både eliteutøvere, mosjonister, politikere og familie og venner er med når Bryne triatlonklubb arrangerer NM.

Borger Magnussen

Borger Magnussen er leder i Bryne triatlonklubb.

Foto: privat

– Det er en voldsom dugnadsinnsats som må til for å få dette på plass, men det er kjekt å arrangere, sier leder i Bryne triatlonklubb, Borger Magnussen.

Lørdag vant OL-deltaker Kristian Blummenfelt NM-tittelen i sprint-triatlon, mens arrangørklubben Bryne hadde vinneren i kvinneklassen, Lotte Emilia Miller. Til sammen 127 deltakere var med i sprintkonkurransen, mens vel 100 deltok i normaldistransen.

Keetil Solvik-Olsen med sykkel

Ketil Solvik-Olsen var med på stafett.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Ministeren var med på stafett

Blant deltakerne var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Han syklet en stafettetappe på to mil, og er godt fornøyd med å være med.

– Det var tøft når det stod på for en amatør, men det er veldig gøy å få være med. jeg sykler mye til jobb, og skal være med på Nordsjørittet neste helg, sier Solvik-Olsen.

– Triatlon har deltakere på både elite- og mosjonsnivå. Det er en konkurranse der mange opplever mestring, fordi det alltid er noe en kan bli bedre på, sier Magnussen.

Søndag arrangeres det første norgesmesterskapet i mix-stafett triatlon. Da skal lag med to menn og to kvinner konkurrere i korte triatlonløyper på Bryne.