NRK Meny
Normal

Trekker seg fra "Wide Blue Younder"

Sydvestfilm i Stavanger har trukket seg fra samarbeidet med britiske Parkland Pictures og filmprosjektet "Wide Blue Younder".

Festiviteten i Haugesund

Festiviteten i Haugesund blir location for innspilling av 'Wide Blue Younder'

Foto: NRK

- Årsaken er manglende avklaringer og tidspress, sier produsent Geir Netland i Sydvestfilm, som heller vil prioritere egne prosjekter.

Co-produsent Bjørg Veland sier filminnspillingen vil starte som planlagt på Haugalandet i slutten av mai.

Svart komedie

Hollywood-stjernen Lauren Bacall og vår egen Hege Schøyen spiller to av hovedrollene i filmen, som er en svart komedie.

Lauren Bacall skal spille inn film i Haugesund

Lauren Bacall har sagt ja til rolle i 'Wide Blue Younder'

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

- Dennis Storhøi var også tiltenkt en rolle i filmen, men hans engasjement i "Spellemann på taket" ved Oslo Nye Teater gjør at dette nå er noe usikkert, sier Veland.

Filmen handler om den gamle sjøulken Wally, som får to dager på seg til å få begravet en avdød venn på havet. Han møter motbør fra en striks sjømannshjembestyrerinne, spilt av Hege Schøyen. Bacall skal spille rollen som May - en av dem som bor på aldershjemmet der hovedpersonen holder hus. Filmdivaen er for mange mest kjent for filmene med ektemannen Humprey Bogart, som "The Big Sleep" og "Key Largo". Hun har også markert seg de siste årene - blant annet i Lars von Triers "Dogville".

Audition

Ifølge Veland skal det ytterligere to internasjonale skuespillere med, og det blir audition for lokale skuespillere når den britiske regissøren Robert Young kommer til Haugesund over påske.

Festiviteten i Haugesund blir studio, og filminnspillingen vil foregå både i Haugesund, Karmøy og Tysvær. Det gamle lensmannshuset i Førde i Tysvær blir aldershjemmet i filmen. Andre såkalte locations blir en gammel båtgarasje i Haugesund sentrum, Vår Frelsers Gravlund og Avaldsnes kirke.

Filmprosjektet har et budsjett på vel 40 millioner kroner.

Har fått garanti

- En internasjonal investor har gitt garanti, og dermed kan innspillingen starte selv om ikke finansieringen er på plass, sier Veland, som driver selskapet Euromax Film Production i Haugesund.

Filmkraft Rogaland har tidligere gitt utviklingsstøtte til filmen, og det vil bli sendt en søknad til Norsk Filmfond etterhvert, ifølge Veland.

Geir Netland i Sydvestfilm ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Sydvestfilm skulle sørge for at lokale filmfolk og skuespillere ble rekruttert til filmen. Ifølge Bjørg Veland er de viktigste funksjonene i produksjonsapparatet nå på plass.