NRK Meny
Normal

Tatt i kontroll, sikret ikke barna med bilbelte

Under en trafikkontroll gjort av Statens vegvesen ble i dag tre sjåfører anmeldt for manglende sikring av barn under 15 år i bilen.

manglende sikring av barn

Slik fant Statens vegvesen 8-åringen i varebilen.

Foto: Mohamed Nur Ali / vegvesenet

Det ene kjøretøyet som ble stoppet i dag, vekket oppsikt. Det var en varebil, hvor en gutt på åtte år satt bak i varedelen av bilen, uten bilbelte.

– Det er ikke hver dag vi finner folk i varerommet på en bil, men det har skjedd før, sier Mohamed Nur Ali, kontrolleder i Statens vegvesen.

Han understreker at det er svært farlig å kjøre med barna i varerommet.

– Alvorlig

– Vi fant han sammen med masse løst utstyr, noe som gjør situasjonen enda farligere, forklarer kontrolløren, som understreker at de ser på slike funn som svært alvorlige.

Faren, som var føreren av bilen, brukte heller ikke bilbelte. Han satt foran i bilen med sin tolv år gamle sønn, som også var usikret.

Lasten og barnet måtte sikres forsvarlig, før de fikk lov til å kjøre videre, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Det var også en dame som ble stoppet, fordi hennes barn ikke var sikret i bilen.

11 bilbeltegebyr

Det som ble kontrollert, var at folk kjørte med bilbelte. Det ble også lagt vekt på dokumentkontroll, kontroll på teknisk lette kjøretøy og lastsikring.

Totalt ble det kontrollert 897 lette kjøretøy, og det ble skrevet elleve bilbeltegebyr. Tre førere fikk også gebyr på grunn av at de ikke hadde med seg førerkort.

Kontrollen var på Ganddal i dag, på fylkesvei 44, i Høylandsgata i Sandnes og på E39 ved Ålgård.