NRK Meny
Normal

Tre personer pågrepet etter ran i Haugesund

Politiet mener nå de har fått tak i personene som ble observert i fluktbilen.

ran

Det er mange politifolk til stede i Sauda-området.

Foto: Tor Andreas Michalsen

Politiet pågrep i 22-tiden lørdag en tredje person etter ranet av en urmakerforretning i Haugesund. Pågripelsen skjedde i Sauda sentrum og foregikk uten dramatikk.

– Det ble observert tre personer i fluktbilen, og vi mener vi nå har fått tak i disse personene, sier operasjonsleder Agnar Austerheim til NRK.no.

De har nå avsluttet videre søk.

Den siste personen har foreløpig status som mistenkt, mens to andre personer som ble pågrepet i nærheten av fluktbilen tidligere på kvelden er siktet for ranet.

Det ble funnet tyvegods i fluktbilen, som kjørte av veien i området Kleivane langs fylkesvei 520 litt før klokken 13.

Personene avhøres lørdag kveld.

Politiet vil ikke si noe om alder eller bosted på de tre personene.

– Om det er ytterligere personer som står bak ranet, vil etterforskningen vise, uttaler Austerheim.

To personer som ble innbrakt fra Sauda sentrum tidligere på kvelden er sjekket ut av saken.

Politiet har gjennom store deler av lørdagen lett med store styrker etter gjerningsmennene. Politiet var i flere timer i luften med helikopter, de søkte med hunder i terrenget og veiene til og fra Sauda ble sperret.

Truet med våpen

Tre personer med finlandshetter og enhåndsvåpen tok seg i 10-tiden lørdag inn i en urmakerforretning i Haraldsgaten i Haugesund sentrum. Det ble truet med våpen og stjålet flere eksklusive klokker.

Et våpen ble senere funnet i Haraldsgaten i Haugesund.

– Våpenet skal ha blitt kastet eller droppet på stedet, og vi antar at det er våpenet som ble brukt til å true med inne i forretningen, sier Friberg.

Ranerne skal ha flyktet i bil, og senere kjørt av veien mellom Sauda og Røldal.

I timene etter ranet jaktet politiet på flere biler.

Bil stjålet natt til lørdag

Politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt etterlyste en rød burgunder Audi A4 Avant 1998 modell med bilnummer SD 11650 og en sort formentlig polskregistrert Toyota Celica med bilnummer ELC74WT. Den sistnevnte bilen knyttes til tyveriet av fluktbilen som ble stjålet i Stavanger.

Audien ble stålet fra en parkeringsplass i Stavanger natt til i dag. Det er ingen sikker kobling mellom de den stjålne bilen og ranet. Likevel ber politiet om at observasjoner av begge bilene meldes til politiet på telefon 02800.

Ba folk ta forholdsregler

Mens politiet jaktet på gjerninsmennene ba de om at befolkningen i området sikret bilene sine, låste disse og fjernet nøkler fra kjøretøyene.

– Det er svært mange politifolk til stede, men jeg føler meg ikke utrygg. Det virker som det er en kontrollert situasjon her, sa Tor Andreas Michalsen fra Sauda mens politiaksjonen pågikk.

Ran av urmaker i Haugesund lørdag.

Se video: Ranet urmaker i Haugesund.