Tre nye år med Kjell Jonevret

Viking-treneren er enig med klubben om kontrakt ut 2018-sesongen. Samtidig ble en ny spiss presentert.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret har signert ny kontrakt med Viking. Her etter eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra Stadion 21. juni.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Viking-trener Kjell Jonevret har signert en ny tre års kontrakt med klubben. Han fikk tilbudet i slutten av juni og svensken har nå bestemt seg for å bli i Stavanger.

– Viking bygger fremtiden, og dette er et stort skritt på veien. Vi verdsetter kontinuitet og Kjelle er motivert, sier styreleder Charlie Granfelt.

– Det er spennende det vi holder på med her. Med små ressurser har vi klart oss brukbart. Jeg er glad og stolt over det vi har gjort, selv om vi ikke har vært helt i toppen. Jeg håper at vi nå skal kunne havne høyere opp på tabellen. Det er også ambisjonen fra styret, sier Jonevret.

Kieffer Moore og Kjell Jonevret

Kieffer Moore og Kjell Jonevret under pressekonferansen på Viking stadion.

Foto: Erik Auklend / NRK

Ny spiss som kan være midtstopper

I dag ble også tidligere Championship-spiller Kieffer Moore presentert som ny Viking-spiller, med kontrakt ut juni 2016.

Engelske Moore kommer gratis til Viking fra Yeovil Town, som rykket ned fra League One etter fjorårets sesong. Han er 196 cm høy, og hovedsaklig spiss, men kan også spille midtstopper.

– Jeg scoret lite i England, men jeg håper det blir lettere å score mål på et bedre nivå, sier Moore.

– Han var på besøk her i noen uker, og vi så mye bra. Vi har snakket med mange, og fått mange positive tilbakemeldinger. Det som tilslutt var mest gøy var at han virkelig ville hit for å levere i Viking, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

I økonomiske problemer

Vikingbudsjettet er trangt, og klubben er rødlistet av fotballforbundet. Klubben er i gang med en handlingsplan etter å ha falt fra økonomisk gul til røde sone.

Et av tiltakene er at Jonevret har måttet gå ned i lønn i sin nye kontrakt.

– Det har jeg gjort, men jeg kommer til å klare meg godt. Det handler ikke om penger, men om klubben, samarbeidet og støtteapparatet. Penger er jo ikke alt. Kanskje vi kan ha råd til en spiller nå, spør Jonevret.