NRK Meny
Normal

Tre filmer om Jarle Klepp?

Tore Renberg og produksjonsselskapet Motlys drømmer om å filmatisere alle de tre bøkene om Jarle Klepp.

Rolf Kristian Larsen, Mannen som elsket Yngve
Foto: Filmweb

I oktober kommer trolig svaret fra Norsk Filminstitutt om statlig støtte til filmatisering av bok nummer to, "Kompani Orheim", og nå håper produksjonsselskapet Motlys at også den siste boka "Charlotte Isabel Hansen" skal bli til film.

- Ting tar litt tid. Hvis vi får penger fra Norsk Filminstitutt til Kompani Orheim så vil vi gå i gang med opptak til våren. Da vil den ha premiere i 2010. En film bygget på de tredje boken ligger et stykke frem i tid. Vi har en intensjonsavtale om at vi jobbe med saken. Det virker veldig morsomt, sier produsent Yngve Sæther.

Skriver for film

Forfatter Tore Renberg har nettopp gitt ut sin tredje bok om Jarle Klepp, "Charlotte Isabel Hansen" . Teamet bak "Mannen som elsket Yngve"-suksessen ser for seg Rolf Kristian Larsen i rollen som Jarle nok en gang:

- Om Tore har skrevet litt tilgjengelig for film før, så har han i enda større grad gjort det nå.

Mannen som elsket Yngve

Fra filmen 'Mannen som elsket Yngve'.

Foto: Motlys/Sandrew Metronome Norge

"Mannen som elsket Yngve"er nominert til Nordisk råds filmpris , og hanket inn fire Amandapriser i Haugesund i år. Nå håper Motlys at alle gode ting er tre. Først må det avklares om Norsk filminstitutt støtter filmatiseringen av Renbergs andre bok om Jarle Klepp, "Kompani Orheim". Arild Andresen skal regissere, og Motlys jakter fortsatt på en gutt som kan spille hovedrollen:

- Vi har ikke spikret denne unge Jarle Klepp som blir veldig viktig. Vi er på utsikt etter en gutt mellom 13 og 15 år som kan snakke stavangersk.

Langt frem

I oktober ventes svaret fra Norsk Filminstitutt. Blir det ja starter opptakene i Stavanger i midten av mars neste år. Om det virkelig blir noe film av "Charlotte Isabel Hansen" er mer uklart.

- Vi synes absolutt den har potensiale. Vi diskuterer det, men er veldig klar over at det ligger et stykke frem i tid.