Tror på kortere ferjekøer neste år

Lange ferjekøer førte på ny til stor irritasjon blant bilister som skulle over Boknafjorden i helgen. På det meste var det opp mot to timers ventetid på Arsvågen-siden. Med krav om tre faste ferjer fra neste år ser det imidlertid lysere ut for bilistene

Tre faste ferjer skal gi kortere køer

– Det er jo trasig når vi må stå to timer i kø for å komme opp på hytten på fredag, og så to timer når vi skal hjem igjen på søndagen, sier Anita Gahnstrøm, som var en av dem som ventet på nordsiden av fjorden søndag ettermiddag.

Anita Gahnstrøm

Anita Gahnstrøm sto i helgen fire timer i ferjekø for å komme fram og tilbake til hytten.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Det er særlig når det bare går to ferjer over Boknafjorden at problemene oppstår. Den tredje ferjen er reserveferje på andre strekninger, og blir derfor til tider tatt ut av Boknafjord-forbindelsen.

Denne helgen førte til lange køer i Mortavika på fredag, og på søndag ble det meldt om opp mot åtte kilometer kø mot Arsvågen.

Tre ferjer kontinuerlig

Fjord1 har kontrakt på forbindelsen fram til 2016. Selskapet har fått forlenget kontrakten med ett år.

– I den forlengelsen ligger det inne krav om at det skal gå tre ferjer kontinuerlig. Det er litt lenger fram. Vi håper at vi kan finne en ferje å sette inn tidligere.

Det sier Terje Halleland (Frp). Han er varaordfører i Rogaland fylkeskommune.

Harald Selsås

Avdelingsleder i Bring Haugesund, Harald Selsås, sier selskapet taper penger på ventetiden for å komme over Gandsfjorden.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Taper penger

Bring i Haugesund har denne helgen hatt flere biler som har stått flere timer i ferjekø. Selskapet er ikke fornøyd med situasjonen, og begynner å bli utålmodig.

– Vi taper penger på at veien ikke er åpen, og kundene våre taper penger. Det er jo kundene som betaler for tjenestene. Haugalandet er absolutt ikke tjent med en slik løsning, sier avdelingsleder i Bring Haugesund, Harald Selsås.

Det har ikke lyktes for NRK å komme i kontakt med Fjord1 mandag.