Hopp til innhold

Trappesang, twist og vindusmusikk på lydsafari i det nye konserthuset

Åpningshelgen til Stavangers nye konserthus er allerede i gang. Fredag kunne publikum gå på lydsafari i milliardbygningen – blant annet til musikk fra plastinstrumenter.

Kubwimana Constantin

Kubwimana Constantin fra Burundi har bodd i Norge i tre måneder. Han var på lydsafari med Johannes læringssenter, og likte godt det han fikk se og høre.

Foto: Erik Waage / NRK

«Oppdag rommene gjennom lyd og musikk, og la deg overraske og underholde på lydsafari!», er konserthusets egen beskrivelse av hva Stavangers nye konserthus kunne tilby publikum fredag.

Og de som var i huset denne dagen fikk både det ene og andre for billettprisen på 20 kroner:

Musikere i vinduskarmer, sangerinner i trapper og oppvisninger midt blant skoleklasser og de andre som hadde tatt turen til Bjergsted.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Husvarmning på konserthuset i Stavanger Fredag kunne Stavangers befolkning gå på lydsafari i det nye konserthuset. Konserthuset ville la publikum oppdage rommene gjennom lyd og musikk.

VIDEO: På omvisningen dukker det plutselig dukker det opp musikere med lekeinstrumenter. Foto: Anders Fehn.

Selv om selve åpningen ikke er før lørdag, var det gjennom fredagen flere omvisninger som var åpne for alle – en del av det konserthuset har kalt husvarming, som en rekke arrangementer over en periode på ti dager.

Ble ledet fra post til post

I løpet av rundt tre kvarter fikk de besøkende se det meste av konserthuset, utsmykkede, åpne rom, trapper og kroker og de fleste av bygningens saler.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Fredag kunne Stavangers befolkning gå på lydsafari i det nye konserthuset. Konserthuset ville la publikum oppdage rommene gjennom lyd og musikk.

VIDEO: Blå stemning i en av konserthusets saler. Foto: Anders Fehn.

Lydsafari i Stavanger konserthus

Lekeinstrumentene som ble brukt uder lydsafarien.

Foto: Erik Waage / NRK

Publikum ble ledet gjennom en løype i bygningen, stoppet opp ved en liten konsert, et lydspill eller bare visuelle sprell – og ledet videre når minioppvisningen var slutt.

Spilte på plastinstrumenter

Blant det de fikk høre i bygget, som har kostet over én milliard kroner, var musikk fra lekeinstrumenter av plast.

Artistene var improvisasjonskollektivet Kitchen Orchestra, som med gjester fikk boltre seg foran de besøkende. Kunstnerisk ansvarlig er komponist og husets nylig fast ansatte organist Nils Henrik Asheim.

Fredag kunne Stavangers befolkning gå på lydsafari i det nye konserthuset. Konserthuset ville la publikum oppdage rommene gjennom lyd og musikk.

VIDEO: Sangere inviterer publikum med opp trappene fra foajeen. Foto: Anders Fehn.