Statsadvokat trakk seg fra innside-saken

Forsvarerne i saken mot Fred A. Ingebrigtsen og de andre tiltalte reagerer på at statsadvokaten har reist på ferie uten å overholde bevis-fristen.

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien

Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien har trukket seg fra innside-saken.

Foto: NRK

Statsadvokat Harald Grønlien har trukket seg fra saken mot Fred A. Ingebrigtsen og seks andre som er tiltalte for innside-handel.

Det går fram av et brev Grønlien har skrevet til Stavanger Tingrett, skriver Dagens Næringsliv . I brevet ber Grønlien også om ytterligere to måneders utsettelse for å legge fram bevisoppgaven i saken.

Les også: Ingebrigtsen tiltales for innsidehandel

Les også: Ingebrigtsen tiltales for innsidehandel

Påtalemyndigheten hadde frist til 20.juli med å legge fram bevisene, men har ikke overholdt fristen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fred Ingebrigtsen

Påtalemynigheten har ikke overholdt fristen for å legge fram bevis mot Fred A. Ingebrigtsen og de seks andre tiltalte i innsidesaken.

Foto: Marie von Krogh / SCANPIX

– Uhørt og respektløst

Forsvarerne i saken reagerer på at Grønlien og politiadvokaten som har ansvar for saken har dratt på ferie i stedet for å overholde bevisfristen.

– Uhørt og respektløst fra påtalemyndighetens side - både overfor retten og de tiltalte, skriver advokat Geir Jøsendal i et brev til tingrettsdommer Richard Saue.

Bjørn Stordrange som er Fred A. ingebrigtsens forsvarer sier det er underlig at statsadvokaten som har jobbet med saken siden februar 2010 ikke vil være med å føre den for retten.

Hverken statsadvokat Harald L. Grønlien eller politiadvokat Erik W. Rand har besvart henvendelser cvra Dagens Næringsliv.