God flyt etter gjenåpning av Byhaugtunnelen

Til manges store glede åpnet Byhaugtunnelen i går kveld. Vår reporter tok temperaturen på morgenrushet etter gjenåpningen.

trafikk tjensvollkrysset

Det var godt med biler langs Madlaveien, men trafikken fløt godt i åttetiden. Her ser du køen fra Madla inn mot Stavanger sentrum.

Foto: Erik Waage / NRK

– Det er litt kø fra Byhaugtunnelen mot Tjensvollkrysset, og opp mot Ullandhaug, sier reporter Siri Wichne Pedersen, som har plassert seg midt i Tjensvollkrysset for å observere det første morgenrushet etter gjenåpningen av Byhaugtunnelen.

Ellers opplyser hun at trafikken hadde fin flyt langs E39 i motsatt retning. Langs Madlaveien var det også fin flyt i begge retninger, like før klokken åtte i morges.

Tunnelen var stengt fra 10. juni til 12. august. Solbakktunnelen i Ryfast-sambandet skal gå bare 1,70 meter under Byhaugtunnelen, og derfor måtte sistnevnte forsterkes. Det arbeidet er nå utført.

Feil skiltet

– Etter å ha kjørt ganske mye i dette krysset selv, synes jeg at trafikken går rimelig greit. Det kan jo være at folk enda tar de omkjøringsveiene som de har brukt, sier Pedersen.

De bussene som ble preget av den stengte tunnelen er også tilbake i sin vante rute. Dette gjelder bussrute 10.

Det er fortsatt skiltet at tunnelen er stengt noen steder, men det stemmer ikke.

– De skiltene jeg traff på da jeg kjørte ned til Tjensvollkrysset fra Ullandhaug informerte fortsatt om omskilting, men det blir kanskje gjort om på i løpet av dagen, sier Pedersen.

Været får skylda

Gunnar Eiterjord, prosjektleder for Ryfast forklarer at skiltene var dekket til, men den store nedbøren førte til at teipen gikk bort.

– Skiltene vil ikke bli tatt vekk, for de har vi bruk for ved senere anledninger, men de kommer til å bli dekket bedre til, lover Eiterjord.

Byhaugtunnelen er klar, og opnar igjen i kveld.

VIDEO: Slik så tunnelen ut like før gjenåpningen i går. (Foto: Erik Waage)