NRK Meny
Hunnedalsveien ved Øvstabø
Foto: Kjersti Hetland / NRK

TRAFIKK: FV45 Hunnedalsveien

Oppsummert

Trafikkinformasjon om fylkesvei 45, Hunnedalsveien.

 • Tunnelarbeid i Dirdal ikke ferdig

  Fylkesvei 45 gjennom Dirdal er åpen i kveld og i natt. Arbeidet med Røyrdalstunnelen skulle vært helt ferdig nå, men er ikke det, melder Statens vegvesen. Med andre ord kommer tunnelen igjen til å bli nattestengt, men Vegvesenet har ikke bestemt når.

 • Dirdal-stenging igjen

  Fylkesvei 45 gjennom Dirdal i Gjesdal blir fra i kveld helt steng fra klokken 18.00 til klokken 05.45 i morgen tidlig. Stengingen vil pågå i dette tidsrommet hver dag fram til mandag morgen. Årsaken til stengingen er montering av tunnelportalene i Røyrdalstunnelen.

 • Avviser erstatningskrav

  Statens vegvesen avviser erstatningskravet fra Norsk Stein i Dirdal på 855.000 kroner, skriver Gjesdalbuen. Norsk Stein krever erstatning fordi de mener dårlig planlegging av utbedringen av fylkesvei 45 i Dirdal har vært for dårlig, og påført de tap.

  Fylkesvei 45 ved Dirdal
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
 • Fylkesvei 45 er åpen igjen

  Mellom Gilja og Byrkjedal er fylkesvei 45 nå åpen, men det blir trafikkdirigering. Veien har vært stengt siden mandag på grunn av ras.

  Laster Twitter-innhold
 • Krever erstatning etter veistenging

  Norsk Stein Dirdal i Gjesdal krever 855.200 kroner i erstatning fra Statens vegvesen for tapt produksjon i forbindelse med omleggingen av FV 45 i sommer, skriver Gjesdalbuen. Bedriften mener de fikk unødvendige tap på grunn av dårlig planlegging.

Rapport fra Øvstabø
Hunnedalsveien er nå åpen ved Øvstabø, men fortsatt stengt mellom Gravassryggen og fylkesgrensa til Vest-Agder. Dermed går det an å kjøre til Hunnedalen, men ikke til Sirdal.