NRK Meny
Normal

Tour of Norway for Kids i Stavanger

I vestlandsk sommervær, gikk sykkelløpet Tour of Norway for Kids i dag av stabelen i Stavanger sentrum.

Tour of Norway for kids i Stavanger

De var ganske små de minste som deltok i søndagens tour of Norway for kids.

Kaj Hjertenes
Pia Hetland
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Mens sykkelheltene, som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, slet seg opp bratte fjellsider i Frankrike under dagens etappe i Tour de France, syklet spreke barn fra Stavanger sitt eget løp.

I dag ble nemlig barneversjonen av sykkelrittet, Tour of Norway, arrangert i Stavanger. I den anledning var Vågen omgjort til sykkelløype. Innsatsen i det flate terrenget var det ingenting å si på.

Tour of Norway for Kids, er landets største sykkelløp for barn, og arrangeres for tolvte gang i år. Sykkelløpet er åpent for alle barn mellom 0 og 14 år, og det konkurreres i ulike klasser basert på alder.

Torsdag ble rittet arrangert i Egersund, og i øsende regn møtte både store og små opp for å heie på fremtidens helter. Fredag og lørdag stod Bryne og Sandnes for tur, og på mandag arrangere rittet i Haugesund.

Det er mye snakk om de forskjellige trøyene rytterne kjemper om i Tour de France. I Stavanger var det derimot deltakelsen som stod i sentrum, og alle barna som stilte til start gikk seirende ut, med premie og det hele.