Tour of Norway for Kids i Stavanger

I vestlandsk sommervær, gikk sykkelløpet Tour of Norway for Kids i dag av stabelen i Stavanger sentrum.

Tour of Norway for kids i Stavanger

De var ganske små de minste som deltok i søndagens tour of Norway for kids.

Mens sykkelheltene, som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, slet seg opp bratte fjellsider i Frankrike under dagens etappe i Tour de France, syklet spreke barn fra Stavanger sitt eget løp.

I dag ble nemlig barneversjonen av sykkelrittet, Tour of Norway, arrangert i Stavanger. I den anledning var Vågen omgjort til sykkelløype. Innsatsen i det flate terrenget var det ingenting å si på.

Tour of Norway for Kids, er landets største sykkelløp for barn, og arrangeres for tolvte gang i år. Sykkelløpet er åpent for alle barn mellom 0 og 14 år, og det konkurreres i ulike klasser basert på alder.

Torsdag ble rittet arrangert i Egersund, og i øsende regn møtte både store og små opp for å heie på fremtidens helter. Fredag og lørdag stod Bryne og Sandnes for tur, og på mandag arrangere rittet i Haugesund.

Det er mye snakk om de forskjellige trøyene rytterne kjemper om i Tour de France. I Stavanger var det derimot deltakelsen som stod i sentrum, og alle barna som stilte til start gikk seirende ut, med premie og det hele.