Tortillas fra Kannik

Oppskriften på tortillaene Johan lagte på skolekjøkkenet på Kannik får du her:

Kjevling på kokekjøkkenet
Foto: Åse Karin Hansen / NRK

 

Tortillas til tre personer

3,5 dl hvetemel

1/2 ts salt

50 gram margarin

1,5 dl lunkent vann

Tortillas til fire personer

4,5 dl hvetemel

1/2 ts salt

65 gram margarin

2 dl lunket vann

 

- Bland mel og salt

- Smuldre i margarinen

- Lag grop og tilsett vannet

- Rør godt sammen

- La deigen hvile under plast i ca 30 min

- Kjevle ut 6 og 8 leiver og stek i tørr panne

 

Fyll

Stek biffkjøttet og hold det varmt i en gryte (krydre etter smak)

 

Salsa

1 tomat, finhakkes

1/4 boks hermetiske tomater

1/4 løk, finhakkes

1 fedd hvitløk, finhakkes

1/2 ts oregano

litt salt

smak til!

 

Guacamole

1 avocado, moses og noen dråper sitronsaft

1/4 løk, finhakkes

1/2 ts chilipulver

1 fedd hvitløk, finhakkes

ca 1 ss rømme

ca 1 ss salsa

litt salt

 

På bordet

Skåler med mais, ost, rømme, rå løk, salsa, guacamole og biffstrimler