Torstein Tvedt Solberg Ap sin toer

27-åringen fra Stavanger er valgt som Rogaland Arbeiderparti sin 2.-kandidat til stortingsvalget.

Torstein Tvedt Solberg
Foto: Privat

Rogaland Arbeiderparti holdt i dag nominasjonsmøte på Folkets Hus i Stavanger.

Der ble klart at Torstein Tvedt Solberg (27) fra Stavanger er valgt som fylkeslaget sin 2.-kandidat til stortingsvalget 2013. Like før valget trakk Frode Berge seg fra sitt kandidatur.

Torstein Tvedt Solberg jubler for 2.plassen

Frode Berge (til venstre) og Torstein Tvedt Solberg jubler for at sistnevnte er blitt valgt til å stå på Rogaland Ap sin liste til stortingsvalget i 2013.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Frode trakk seg, og jeg er takknemlig og ydmyk for den tilliten jeg har fått. For meg betyr dette muligheten til å jobbe med det som jeg synes er aller viktigst, sier Tvedt Solberg til NRK.no

Sund på førsteplass

Førsteplassen fra Rogaland fikk Eirin Sund (45) som har sittet på Stortinget siden 2005.

Tvedt Solberg er også på Stortinget allerede, men det er som Trond Giskes rådgiver.

– Til nå har det vært et ønske om å tenke nytt i Rogaland. Vi har vært dårligst av alle fylkene for Arbeiderpartiet. Da virker det som om flere peker på meg som en god kandidat for å tenke nytt og for å snakke om litt andre ting enn det vi har gjort tidligere i Rogaland Arbeiderparti, sa Tvedt Solberg til NRK.no tidligere i høst.

Berge fikk full applaus

Før nominasjonsmøtet var Frode Berge den største utfordreren til Tvedt Solberg, men like før avstemningen trakk han seg helt fra nominasjonslisten. Han oppfordret videre alle til å stemme på sin yngre partikollega.

Berges rosende omtale av Tvedt Solberg førte til full applaus i Folkets Hus.

Hege Liadal fra Haugesund Ap fikk 3. plassen, mens LOs distriktssekretær Øystein Hansen fikk 4. plassen. Unn Therese Omdal fra Egersund fikk 5. plassen.