NRK Meny
Normal

Torghandlerne i Stavanger rømmer vinden

Det blåser så kraftig i Stavanger sentrum at politiet har bedt Reidun Kjølstad og de andre torghandlerne om å pakke sammen.

Reidun Kjølstad

Torghandler Reidun Kjølstad i Stavanger sentrum måtte pakke ned på grunn av den kraftige vinden.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Vi satt stille og fredelig og ventet på at det skulle stoppe å regne. Men så kom vinden, slik at bord og varer føk av gårde, sier torghandler Reidun Kjølstad.

Det blåser så kraftig at politiet har bedt torghandlerne i Stavanger sentrum om å pakke sammen telt, boder og grønnsaker. Politiet frykter rett og slett at noen skal få noe hardt i hodet.

– Vi trodde at stormen skulle komme i kveld, så vi var forberedt på å pakke tidlig, men det kom så plutselig, så det er helt krise på dette torget her. sier Kjølstad.

Ferje og helikoptre innstilt

Den kraftige vinden har også ført til at ferja mellom Lauvik og Oanes er innstilt, melder Norled på nettsidene sine.

Videre er nesten samtlige av kveldens avganger og ankoster fra og til Heliporten ved Stavanger lufthavn, forsinket eller kansellert.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Rogaland. I indre strøk kan vindkastene komme opp i 25-30 sekundmeter, ifølge NTB.

Det ventes også storm i fjellet i Sør-Norge og lokalt mye nedbør på Sørlandet. Nedbørsmengdene i sør kan komme opp i 30-40 millimeter i løpet av tolv timer, varsler meteorologene.

Brannvesenet i Rogaland ber folk om å passe på løse gjenstander i den kraftige vinden.