Avaldsnes sikret sølvmedaljene

Avaldsnes sikret ligasølvet i eliteserien i fotball for kvinner da serietoeren vant 3–1 hjemme mot Klepp. Nå er også laget klart for Champions League-spel neste sesong.

AVALDSNES

Skåring for Avaldsnes. Dette bildet er hentet fra cupkampen mot Stabæk.

Rogalendingene tok sin første medalje på toppnivå noensinne lørdag. Klubben har hatt en solid sesong med Tom Nordlie i sjefsstolen, men treneren trakk seg for to uker siden. Likevel ble det sølv for Avaldsnes.

Vant fylkesderbyet

I rogalandsderbyet mot Klepp ble det tidligere stjerneskuddet Cecilie Pedersen avgjørende. Spissen laget 1–0 etter 22 minutter. Landslagsspiller Gry Tofte Ims reduserte et kvarter før pause, men Pedersen sendte Avaldsnes tilbake i føringen ett minutt før hvilen.

Ti minutter ut i annen omgang la Debinha på til 3–1. Klepp kom aldri tilbake og klubben fra Karmøy kunne juble for sølv.

Gull er teoretisk mulig

Om LSK Kvinner avgir poeng hjemme mot Arna-Bjørnar søndag vil Avaldsnes fortsatt ha muligheten på gullet. Men LSK ligger foreløpig fem poeng foran Avaldsnes, før kampen på søndag, og etterpå gjenstår bare to kamper for hvert av lagene.

Røa har lenge gitt øylaget en hard kamp om annenplassen, men de fire siste rundene har ikke ting gått veien. Alle de fire siste oppgjørene har endt i uavgjort. Blant annet mot bunnlagene Medkila og Sandviken.

Bronsemedaljen er derimot i boks for Oslo-klubben etter 0–0 borte mot Sandviken.