NRK Meny
Normal

Toppscorer og banens beste i comebacket

Tonje Nøstvold bidro sterkt til at Sola Håndball sikret seg en veldig viktig seier (26–23) i kampen mot Skrim Kongsberg i Åsenhallen søndag kveld.

Tonje Nøstvold
Foto: Anders Fehn / NRK

– Det var skikkelig kjekt i dag. Det var masse folk i hallen, og vi fikk det skikkelig til å stemme. Det var gøy med første seier på hjemmebane.

Tonje Nøstvold signerte ny kontrakt med Sola i høst. Søndag kveld spilte hun sin første kamp for laget etter comebacket. Hun ble lagets toppscorer i kampen og ble kåret til banens beste.

Tonje Nøstvold
Foto: Anders Fehn / NRK

Likevel mener Nøstvold at hun ikke er i toppform.

Les også: Camilla Herrem landet på Sola etter å ha sunget seg gjennom natten

– Nei, jeg er ikke det. Jeg måtte bytte tidlig i første omgang for å hente igjen pusten, men jeg håper det kommer seg etter hvert, sier hun til NRK etter kampen.

– Føler meg hjemme her

30-åringen fra Hundvåg spilte sist for Sola for ti år siden. Den gang gikk hun til Trondheims-klubben Byåsen. Nå vender hun tilbake fra den samme klubben. Nøstvold har rukket å spille 183 landskamper for Norge. Hun har vunnet både EM, VM og OL med norske landslaget.

tonje

Tonje Nøstvold har fått med seg 183 landskamper for Norge. Bildet er fra VM-turneringen i Serbia for to år siden.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Nå har hun ikke spilt håndball på en stund. Nøstvold ble mor i juni, og det er årsaken til at comebacket i Sola ikke skjer før nå.

– Jeg føler meg hjemme her, og da er det litt enklere, sier hun.,

Sola lå på niendeplass i serien med bare fire poeng før kampen søndag kveld. Skrim Kongsberg er et av de tre lagene bak Sola på tabellen, og seieren søndag kveld var svært viktig for Rogalands-. laget.