NRK Meny
Normal

Nå er han nummer én i Nederland

Anders Nilsen fra Stavanger lagde en låt uten mening. Nå topper den en av hitlistene i Nederland.

Anders Nilsen
Foto: Privat

Den første sangen han noen gang har lagt ut på Youtube, «Salsa Tequila», nærmer seg én million visninger. På iTunes-lista i Nederland troner låten aller øverst. Sangen spilles både på norsk og nederlandsk radio.

– Det hele er mer og mer surrealistisk for hver dag som går. I starten var jeg overvelda da jeg hadde 20.000 visninger, så økte det på med både en- og to- og trehundretusen visninger. Sprøtt, sier Anders Nilsen, som til daglig er komiker mer enn musiker.

Kreativ kveld med kamerater

Historien bak låten er som følger: På en kompiskveld får komikeren ideen til en humorhit. Selv kan han ikke spansk, men laget en sang med bare spanske ord som folk kjenner til; salsa, tequila, santa maria texmex ....

Leif og kompisane

Anders Nilsen har holdt konserter sammen med sin far Leif Nilsen i bandet «Leif og kompisane»,

Foto: Privat

26-åringen koblet keyboardet sitt til PC-en, og spilte inn både saksofonlyder og trekkspillyder ved å bruke tangentene på keyboardet.

– Jeg håper at sangen gjør folk i godt humør. De fleste jeg treffer sier at de syns sangen er morsom, og det er jo det jeg syns er veldig gøy, sier han.

Foreløpig er han usikker på hvor mye penger det blir utav Youtube-hiten.

– Jeg har fått et management til å ta seg av alt det tekniske, og har signert med Sony. Jeg har lyst å fjase rundt med låten og ha mange kjekke musikalske opplevelser i sommer. Da er jeg egentlig fornøyd, sier han.

I farens fotspor

Anders er sønn av sommersang-kongen Leif Nilsen, frontfigur i Stavanger-bandet «Leif og kompisane». Bandet har mange kjente sommerslager, som «Stranddag», «Cabriolet» og «Fint ver».

– Det hele er mer og mer surrealistisk for hver dag som går...

Anders Nilsen

– Det ligger i blodet tydeligvis, det å lage sommerhiter, sier han og ler.

– Oppveksten min er preget av mye musikk. Og jeg har god nytte av musikken i yrket mitt som komiker, legger han til.

Og faren er også overraska av sommerhit-suksessen:

– Han syns det er like surrealistisk som jeg gjør. Vi ler litt av det hele, forteller 26-åringen.

Mer hektisk sommer enn planlagt

Sommerplanene hans ble snudd på hodet, da sangen tok av. Planen var late feriedager, for å lade opp til en del prosjekter i høst. Nå står det plutselig turneliv på timeplanen.

– Jeg skal synge låten mi på VG-turneen. Neste onsdag er det første stopp i Stavanger, så venter byer som Bergen og Tromsø, forteller hitmakeren.

Fenger sangen deg? Her er den: