NRK Meny
Normal

Tomt basseng på Revheim skole

Skolestart på Revheim skole var i år uten kantine, bibliotek, med færre lærere - og uten vann i bassenget.

Revheim Streik

5. mai i år var 250 Revheim-elever samlet på fotballbanen ved skolen for å streike mot kuttene de blir påført av skolebudsjettreduksjonen.

Foto: Vibecke Gudmundsen / NRK

Revheim skole i Stavanger har stengt bibliotek og kantine, og redusert personalet med nærmere seks årsverk, for å overleve økonomisk dette året. Bakgrunnen er kuttet i skolebudsjettet i Stavanger.

Da skolen startet opp etter sommerferien, var i tillegg badebassenget stengt.

– Ved en tilfeldighet fikk vi vite at det ikke er vann i bassenget på Revheim skole. Det er en pumpe som røk før sommeren, og det skal visst gå lang tid før det kommer vann i bassenget, sier leder for Madlaspeiderne, Ivar Anton Nøttestad.

– Kan ta en måned

Det er to skoler, i tillegg til Revheim, som bruker bassenget til svømmeopplæring. I tillegg leier Madlaspeidarane bassenget for å drive sitt svømmeprosjekt en gang i uka. Bassenget brukes også tre ganger i uken av Madla Svømmeklubb.

– Som svømmeklubb har dette store konsekvenser for oss. Det medfører at 300 unger får utsatt sin oppstart av svømmetreningen denne høsten, sier Ingrid Møllerop i svømmeklubben.

Harald Polden i Stavanger Eiendom skriver i en mail at de håper at bassenget er klart om to uker. Madlaspeidarane har fått beskjed om at det kan gå enda lengre tid.

– Etter at vi nå har purret har vi fått en bekreftelse på at det ikke er vann, og at det kan gå oppimot en måneds tid før dette er i orden, sier Nøttestad.