NRK Meny
Normal

Høiland sikra poeng for Viking

Det var gått seks år siden sist Tommy Høiland spilte for Viking. Han kom tilbake for å hjelpe Viking ut av nedrykksstriden, og han lykkes med å sikre ett poeng til Stavanger-laget i debuten sin.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Lillestrøm.

Tommy Høiland og Kristoffer Haugen feirar 2–2 skåringa til Høiland.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Viking spilte søndag kveld sin tredje kamp på rad uten å tape. Det var det nykommeren Tommy Høiland, de kan takke for. Han utlignet til 2–2 i det 68. minutt.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Lillestrøm.

Viking sin trener Ian Burchnall fikk med seg ett poeng mot Lillestrøm.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Det var kjekt å sette inn 2–2 skåringa, sier Høiland. Men han er ikke heit fornøyd med det som skjedde. Da tenker han spesielt på en situasjon på tampen av kampen, da Samuel Adegbenro hadde ballen og han selv var fri, uten at det kom noen pasning.

– Jeg skal på synstest på tirsdag og jeg har sagt til Samuel at han må være med meg, sier Høiland med eit smil.

Tøffe tak på Viking stadion

Det ble en skikkelig eliteseriekamp på Viking stadion i kveld. Det var vertene som sto for ballinhavet de første 45, men lå likevel under 0–2 til pause.

Det var derfor Lillestrøm som kunne gå ut på gressmatta i andre omgangen med en deilig ledelse, men de skulle få det vanskelig de siste 45, viste det seg.

Det snudde i andre

Viking fikk i gang spillet høyt i banen, og fikk valuta for presset når en sterk Samuel Adegbenro satte ballen i mål i det 60 minutt.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Lillestrøm.

Samuel Adegbenro jublar etter at han reduserte til 1–2 mot Lillestrøm, etter 60 minutt av kampen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Da skulle det bare ta 8 små minutter før Tommy Høiland utlignet til 2–2. Derifra var kampen virkelig satt i gang, hvor begge lagene kom til flere gode sjanser.

Det ender uansett med poengdeling på Viking stadion, hvor begge lag kan ta med seg flere positive takter til neste runde.

Vekk fra sisteplassen

Viking tok endelig steget bort fra sisteplassen på eliteserietabellen. Men det er ikke mer enn så vidt. Både Viking og Tromsø har 14 poeng, men målforskjellen til Tromsø er dårligere. Til gjengjeld har de en kamp mindre spilt.