Hopp til innhold

Tom Tvedt (Ap) vil redde hurtigbåten

Rogaland Ap vil gå imot en nedleggelse av hurtigbåten mellom Haugesund og Stavanger. Frp vil ha båten bort, men tror ikke pendlere vil få det vanskeligere.

Tom Tvedt og Flaggruten

I fjor ville Tom Tvedt redde Flaggruten. Nå går APs gruppeleder i fylkestinget inn for å beholde hurtigruten til Haugesund.

Foto: NRK/Harald Sætre

For få passajerer er grunnen til at fylkesrådmann Trond Nerdal foreslår å legge ned hurtigbåten mellom Haugesund og Stavanger. Rogaland Ap vil gå imot en nedlegging. Gruppeleder Tom Tvedt mener at passasjerene vil komme bare ruta blir markedsført godt nok.

– Det er jo ikke rart at folk ikke tar båten. Det har jo ikke vært en aktiv markedsføring av tilbudet, sier han.

Tvedt ser for seg at hurtigbåten kan tjene mer penger på turistene.

– Det er en mulighet til å se dette flotte landet. Båtruta har masse verdier, men det er klart: hvis vi ikke markedsfører et tilbud, så kommer det heller ikke kunder, sier han.

Passasjerane på Flaggruta måtte over på buss

Fylkesrådmannen vil legge ned hurtigbåtruten mellom Stavanger og Haugesund.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Folk bør se på hva de får i stedet

Også pendlere reagerer på at fylkesrådmannen vil legge ned hurtigbåten. Frp vil imidlertid ha båten vekk. Einar Endresen (Frp) ber pendlerne heller omfavne det styrka busstilbudet.

– Jeg tror de bør se hva de nå får i stedet. En reise fra Åkra til Forus vil riktignok ta 15 minutter lengre tid om morgenen, men til gjengjeld vil bussene gå én gang i timen, i stedet for tre avganger i døgnet, sier han.

Etter at Flaggruten mellom Stavanger og Bergen ble nedlagt i fjor, valgte fylkeskommunen å forlenge hurtigbåttilbudet til Haugesund med ett år, som en prøveordning.

– Vi opprettholdt ruten i ett år for å se på hvilken innvirkning T-forbindelsen fikk på passasjertallet, nå ser vi den dramatiske nedgangen, sier Endresen.