NRK Meny
Normal

Hergeirsson: Kampen om OL-medaljene blir tøffere enn noen gang før

Landslagsstreneren for håndballjentene mener laget må vokse gjennom turneringen om de skal gå til topps i Rio-OL.

thorhir

Landslagsstreneren for håndballjentene, Thorir Hergeirsson, mener laget må vokse gjennom turneringen om de skal gå til topps i Rio-OL.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det er lenge siden det har vært så mange potensielle medaljekandidater i kvinneklassen i håndball-OL som det er nå. Nivået i toppen er bedre, det er flere lag som kan være med og sloss.

Les også: Ekspertene: Dette er Norges medaljehåp i Rio

Thorir Hergeirsson, landslagstrener for de norske håndballjentene er hjemme på Klepp etter OL-oppkjøring i Ulsteinvik de siste dagene. Han kan slett ikke være sikker på at Norge kan kopiere OL-gullet fra London for fire år siden.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson trekker fram Spania, Romania, Montenegro og hjemmenasjonen Brasil som sterke konkurrenter i Norges egen gruppe under OL-turneringen.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Hergeirsson mener det er bra for idretten at det nå er flere lag i toppen.

– Det gjør definitivt at det blir flere spennende kamper i OL, mener Hergeirsson.

Lader opp hjemme

Landslagstreneren trekker fram Spania, Romania, Montenegro og hjemmenasjonen Brasil som sterke konkurrenter i Norges egen gruppe under OL-turneringen.

Les også: Løke storspilte mot OL-motstander: – Det blir bedre

Norge spiller sin første kamp mot Brasil lørdag 6. august. Gruppespillet er unnagjort på en drøy uke, og finalen spilles lørdag 20. august.

Nå er håndballjentene hjemme for å fylle på med mental styrke sammen med familie og venner foran avreisen til Rio. Dit kommer de en drøy uke før turneringen starter.

Skader i troppen

– Vi er på gang, det synes vi. Samtidig er det en del vi har igjen å forberede oss på. Vi trenger å bli skarpere, og vi trenger også å vokse gjennom mesterskapet dersom vi skal realisere drømmen, mener Hergeirsson.

Les også: Skadet Løke klar til OL: – Ikke bekymret

Landslagstreneren drar ikke til Rio med skadefri tropp. For en ukes tid siden ble det klart at Linn Jørum Sulland mister OL på grunn av en kneskade , mens Heidi Løke pådro seg en strekkskade i kampen mot Spania på lørdag.

Løke

Heidi Løke fikk en strekkskade i kampen mot Spania på lørdag, og det er usikkert når hun er klar for å trene og spille kamper igjen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Heidi sin strekkskade er moderat. I beste fall er hun med oss i trening på tirsdag/onsdag i neste uke. Det kan og ta lengre tid, sier landslagstreneren.

OL er «noe ekstra»

Hergeirsson legger ikke skjul på at han og spillerne merker at det er «noe ekstra» når det går mot OL.

– Det er større enn andre mesterskap på den måten at hele verden er med, og det er alle idretter. Samtidig går vi inn i en boble der vi skal spille håndballkamper, og vi skal spille en håndballturnering. Det gjør vi veldig ofte, så vi er godt trent på det, sier Hergeirsson.

Landslagstreneren mener at det å «ha nerver» i denne sammenhengen er en god ting.

– Det er viktig å grue seg litt, og glede seg litt. Det kommer inn mot kampene. Det er deilig, da vet du at du lever, sier Hergeirsson.