Hopp til innhold

To kritisk skadd i husbrann i Stavanger

Ei jente er uskadd, mens ei kvinne og en gutt er kritisk skadd etter en husbrann i Stavanger.

En kvinne og en gutt er på sykehus etter en Brann på Byhaugen i Stavanger i dag. Tilstanden skal være alvorlig.

VIDEO: Klokka 10 var brannvesenet i ferd med å avslutte arbeidet på stedet, men det kommer til å være vakthold ved huset utover dagen, ifølge politiets innsatsleder Ken Gøran Svensen.

Meldinga om brannen i Stavanger kom klokka 08.25. Politiet og Brannvesenet Sør-Rogaland rykka ut, og mannskapene kunne raskt konstatere at det kom mye røyk og flammer fra andre etasje i huset på Byhaugen.

Brann i hus på Byhaugen i Stavanger

Ifølge NTB hadde politiet også informasjon om at det kunne være en leieboer på loftet i huset, men ved 09.30-tida sier operasjonsleder Egil Karlsen at de ikke lenger tror det er noen igjen inne.

Foto: Anders Fehn / NRK

Det var naboer som meldte fra om brannen.

– Da vi kom til stedet, var ei jente på elleve år allerede ute av huset, og tatt hånd om av naboer, sier Egil Karlsen, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt.

Tatt hånd om av kriseteam

– Etter dette blei ei kvinne og en gutt tatt ut av huset, og brakt til sykehus. Vi kjenner ikke tilstanden til disse. En mann, og jenta som var i huset, er tatt hånd om av kriseteamet i Stavanger, sier Karlsen.

Politiet veit ikke nøyaktig hvor lenge kvinna og gutten var i huset før de blei tatt ut.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brann i hus på Byhaugen i Stavanger

Da nødetatene kom fram, kom det flammer ut av andre etasje i huset, ifølge politiet. Huset har fått store skader i brannen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Brann i hus på Byhaugen i Stavanger, innsatsleder Ken Gøran Svensen

Ken Gøran Svensen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Gutten (8) er sendt til Haukeland universitetssjukehus. Lørdag ettermiddag melder sykehuset i Bergen at han har fått kritiske skader.

Kvinna ble først sendt til sykehuset i Stavanger. Klokka 11 opplyste Stavanger universitetssjukehus (SUS) at hun er kritisk skadd, og at tilstanden er ustabil.

Lørdag kveld melder politiet at kvinna er sendt videre til Haukeland. Tilstanden til de to er fortsatt kritisk.

Faren var ikke hjemme

Politiet sier den 45 år gamle kvinna er barnas mor, mens mannen er barnas far. Han var ikke i huset da brannen starta.

Brannvesenet dreiv litt før klokka 10 fremdeles etterslukking på stedet. Politiet har gjort og skal gjøre avhør med naboene. Klokka 09.52 meldte Brannvesenet Sør-Rogaland at brannen er slukket.

Politiets innsatsleder, Ken Gøran Svensen, sier de ikke veit hvordan brannen starta, men at de gjennom avhør og annen etterforskning håper å finne svar.

– Det blir politivakthold her framover. Etter hvert skal også kriminalteknikere gjøre undersøkelser, sier han.

Ifølge NTB hadde politiet også informasjon om at det kunne være en leieboer på loftet i huset, men ved 09.30-tida sier Karlsen at de ikke lenger tror det er noen igjen inne.

Byhaugen i Stavanger