To pågrepet i Butt-saken

To personer er pågrepet og siktet for falsk forklaring i forbindelse med forsvinningen til Zahid Mahmood Butt i Stavanger. 

Zahid Butt
Foto: Politiet

 Butt ble sist sett 9. juli på Statoilstasjonen på Lagårdsveien i Stavanger. Samme dag skal han ha hentet over 100.000 kroner hos svogeren som bor på Lagårdsveien.

Det er svogeren til Butt og hans datter som er siktet for falsk forklaring. Politiet har gjennomsøkt huset, og brukte også en svensk likhund for å finne spor etter Butt. Men likhunden gjorde ingen markeringer i huset.

Sitter i avhør

Politiet tror at Butt er drept.

- Pågripelsen har ikke noe med søket i huset å gjøre. Vi har sammenlignet vitneforklaringer, og mener det grunn til å sikte de for falsk forklaring, sier politiadvokat ved Rogaland politidistrikt Arvid Malde.

Han avviser at de er nærmere en oppklaring av saken på grunn av pågripelsene. De to siktede ble pågrepet tirsdag morgen og sitter i avhør hos politiet.

- Vi ønsker ikke si noe mer om hva den falske forklaringen gjelder. Vi skal bestemme oss i løpet av dagen om de to blir fremstilt for varetektsfengsling, sier Malde.