Hopp til innhold

Nå er to menn tatt for voldtekten som skjedde her i 2008

Politiet i Stavanger pågrep sist uke nok en mann de kobler sammen med en voldtekt som skjedde i Stavanger for nesten nøyaktig fem år siden.

Midtre Dalgate Storhaug

Tre menn tok samme vei som kvinnen den natten voldtekten skjedde i februar 2008. Hun ble voldtatt her, i Midtre Dalgate, på Storhaug i Stavanger.

Foto: Stig Morten Waage / NRK

Smug i Midtre Dalgate

Kvinnen ble voldtatt i dette smuget i Midtre Dalgate.

Foto: NRK
Voldtektsmistekt

En ukes tid etter voldtekten sendte politiet ut denne fantomtegningen av en av de mistenkte.

Den 43 år gamle mannen ble tatt 11. februar, i Østerrike, men kommer opprinnelig fra Slovakia, skriver Rogalands Avis. En måned før ble slovaker nummer én tatt, også han 43 år, i samme land.

Den første mannen ble tatt etter at det ble oppdaget at DNA-profilen hans stemte med materiale som ble funnet på åstedet etter voldtekten i februar 2008.

Siktet for voldtekt eller medvirkning

Politiet opplyser ikke overfor avisen hvordan de kom over mann nummer to.

Voldtekten skjedde natten mellom en fredag og lørdag i februar for fem år siden. Kvinnen, som er i 30-årene, hadde ved 02-tiden gått fra Torget i sentrum samtidig som en mann. Ved Nytorget tok ytterligere to menn følge med de to.

Voldtekten skjedde utendørs i Midtre Dalgate, en smal og kort gate like ovenfor Nytorget. Det var naboer som meldte fra til politiet.

Mens mannen som ble tatt i januar har samtykket i utlevering til Norge, er dette et ubesvart spørsmål for mann nummer to.

Anne Kroken

Anne Kroken.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Hun vil bare bli ferdig

– Han er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt, sier politiadvokat Jørgen Berner Torstensen til avisen.

Begge mennene kommer fra samme sted i Slovakia.

Bistandsadvokat for kvinnen som ble voldtatt, Anne Kroken, sier hun håper politiet kommer i mål uten at det tar for lang tid.

– Hun er tilfreds med at politiet er i ferd med å oppklare saken. Min klient vil bare bli ferdig med dette, sier Kroken.