NRK Meny
Normal

– Raneren pekte pistolen mot meg og sa at jeg skulle sette meg

På lørdag ble Knut Lervik truet med pistol da han ville se hvordan det gikk med sønnen sin. Nå er to av de tre serberne som er siktet for å ha ranet urmakerforretning hans, fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Knut Lervik

Knut Lervik er eier av urmakeren Lervik Ur, som ble ranet lørdag formiddag.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Ran i Haugesund

Ranerne fikk med seg store verdier fra urmakerforretningen Lervik Ur i Haugesund lørdag formiddag.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

To av de tre siktede etter ranet i Haugesund på lørdag ble fremstilt for varetekstfengsling mandag, mens den tredje av de siktede vil bli fremstilt tirsdag.

Politiet opplyser at de er godt i gang med etterforskningen av ranet. De jobber nå med å få oversikt over hva som ble stjålet og hva som er beslaglagt.

Innehaver av familiebedriften, Knut Lervik, kan fortelle at ranerne i alle fall har fått med seg mange dyre klokker av merkene Rolex og Omega.

Truet sønnen

Han var blant annet på jobb i butikken sammen med den ene sønnen sin, da ranet skjedde. Då ranerne kom inn kunne han ikke se sønnen, som ble truet.

– Det var en vanskelig situasjon. Jeg hadde ikke oversikt over han, men så bare raneren. Da jeg prøvde å reise meg fikk jeg en pistol som pekte mot meg, og beskjed om å sette meg ned, forteller Lervik.

Både Knut Leirvik og sønnene ble utsatt for fare under det væpnede ranet. Hendelsen har derfor fått familien til å tenke over butikkens skjebne.

– Når barna dine blir utsatt for livsfare på grunn av det du holder på med, så er det ikke verdt det. Men vi før prøve å legge dette bak oss og stå på videre, sier han.

Samme urmakerforretning har også tidligere blitt utsatt for oppmerksomhet fra personer med uærlige hensikter.

I 2009 slo innbruddstyver til mot butikken to ganger. I det første innbruddet, hvor varer for 2,6 millioner kroner ble tatt, frafalt politiet siktelsen. Det andre innbruddet endte med at fire polske menn ble dømt for å ha tatt med seg klokker til en verdi av 2,1 millioner kroner.

Tok store verdier

– De tre siktede er serbiske statsborgere i alderen 35–45 år, opplyser etterforskningsleder Lars Ivar Grunnaleite i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiets etterforskning viser at de tre antatte ranerne stakk av fra urmakerforretningen Lervik Ur i Haugesund lørdag formiddag i en stjålet bil. Dette utløste en stor politiaksjon som endte i Sauda.

Foreløpig kan politiet ikke si noe om størrelsen på ransutbyttet.

– Men det skal være snakk om store verdier, opplyser Grunnaleite.

Se video:

To av de tre som er siktet for å ha ranet en urmakerforretning i Haugesund lørdag, er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Politiadvokat Bård Njøsen før fengslingsmøtet i Haugaland tingrett.