To briter savnet i Qatar

En britisk statsborger, bosatt i Stavanger, er savnet i Qatar sammen med sin kollega.

Savnet i Qatar

Krishna Upadhyaya (t.v.) og Ghimire Gundev er meldt savnet i Qatar. De var på jobb for Global Network for Rights and Development.

Foto: Global Network for Rights and Development (GNRD)

Krishna Upadhyaya (58) jobber til daglig på kontoret til menneskerettighetsorganisasjonen Global Network for Rights and Development (GNRD) i Stavanger.

27. august reiste han på et arbeidsoppdrag til Qatar sammen med sin kollega, Ghimire Gundev, som er bosatt i Storbritannia.

Planen var at de to skulle reise hjem igjen søndag 31. august. Det siste livstegnet arbeidsgiveren har er fra klokka 12 på det som skulle vært avreisedagen.

– Vi har fått beskjed om at de sjekka ut fra hotellet i Qatar. Men de borda seg aldri på flyet som skulle gå søndag kveld, sier jurist i GNRD, Malén Stølen, til NRK.

Opplevde trakassering

58-åringen skal også ha informert ledelsen i GNRD om at han og hans kollega opplevde trakassering og å bli forfulgt av Qatarsk politi. GNRDs ledelse rådet dem til å forlate Qatar umiddelbart.

Arbeidsgiveren har opprettet kontakt med både britiske myndigheter og den britiske ambassaden. Britisk politi skal videre ha informert Interpol. Forholdet er også anmeldt av familien til begge to, ifølge Stølen.

– Mannen som er bosatt i Stavanger skulle samle informasjon til en rapport om forholdene til immigrantarbeiderne som lager stadionene til fotball-VM i Qatar i 2022. Ghimire Gundev var med som kameramann. Tidligere har det blitt avdekket uverdige forhold for arbeiderne, sier Stølen.

Hun sier de jobber på høygir for å løse situasjonen.

– Det er helt grusomt. Vi får hjelp fra flere hold, men foreløpig uten resultat, sier hun.

Utenriksdepartementet har ikke vært involvert i saken på nåværende tidspunkt.

Laster kart, vennligst vent...

To britiske statsborgere, en bosatt i Norge, er savnet i Qatar.