NRK Meny
Normal

Tjensvoll-hotellet Alstor kan ende i retten

To investorer mener begge de har kjøpt Alstor på Tjensvoll i Stavanger, skriver Dagens Næringsliv.

First Hotel Alstor

Hotel Alstor på Tjensvoll i Stavanger. Nå kan det se ut til at to investorer vil ha hotellet – til samme formål: boliger.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Alfred Ydstebø, i det siste kjent for å drive asylmottak og arrangere flyktningkonferanse, stevner selskapet som eier Hotel Alstor, skriver Dagens Næringsliv. Årsaken er at Ydstebø også mener han har kjøpt hotellet.

Alfred Ydstebø

Alfred Ydstebø.

Foto: Rebecca Bjerga / NRK

Mandag skreiv samme avis at Smedvig-arvingen Petter Smedvig Hagland har kjøpt hotellet på Tjensvoll. Smedvig Hagland har ifølge avisa et eksklusivt eiendomsprosjekt i tankene, og planlegger å investere mellom 500 og 600 millioner.

Ifølge Dagens Næringsliv er kjøpesummen 100 millioner kroner.

Ydstebøs planer for hotelltomta er svært like Smedvig Hagland sine, skriver avisa tirsdag: Hotellet skal rives, og erstattes av boliger.

Daglig leder i aksjeselskapet Tjensvollveien 31, som selger hotellet, avviser at hotellet ble solgt til Ydstebø før det blei solgt til Smedvig Hagland. Morten Bjørnsen, styreleder i Base Gruppen, Ydstebøs selskap, sier imidlertid at «de har en avtale, og synes det er rart at hotellet er solgt to ganger».

Leiekontrakten med Hotel Alstor går ut i 2021.

Les mer om hotellet: 200 flyktninger skal bo på hotell i Stavanger | Hero øker omsetningen med 250 mill. | Slik feiret de jul på asylmottaket