Når H-melken nå kommer på påskekartonger, vil fettinnholdet være standardisert på 3,5 prosent, melder Tine på sine nettsider. Ifølge meieriet skal smak og bruksegenskaper være som før, samtidig som innholdet av proteiner i melken blir litt høyere.
Lover eksakt informasjon
– TINE har ønsket å levere et helmelksprodukt med fast fettinnhold, noe næringsmiddelindustrien og det profesjonelle kjøkken har etterspurt over tid. Vi ønsker også å gi norske forbrukere eksakt informasjon om fettinnholdet i melken de drikker. Det er Mattilsynet som har gitt norske meieriaktører adgang til dette, sier konserndirektør Eirik Selmer-Olsen, leder for Tines forsknings- og utviklingsavdeling.
Avdelingen har arbeidet for et fast fettinnhold på melk, og med fettmangelen før jul, ga Mattilsynet grønt lys for en standardisering.
Dispensasjon fra regelverket under smørkrisen
følge Tine har H-melken ikke vært standardisert, og hatt et fettinnhold på mellom 3,5 og 4,2 prosent.
– Med utgangspunkt i manglende melkefett i vinter, fikk norske meieriaktører dispensasjon fra regelverket inntil ny forskrift foreligger. Forutsetningen for dette er korrekt merking av fettinnhold på kartongen, sier Selmer-Olsen.
Kulturmelken og Tines Kefir vil også bli justert til 3,5 % fett fra uke 14.