Hopp til innhold

Tine kutter fettprosenten i Helmelk etter smørkrisen

På grunn av mangel på melkefett i vinter kutter Tine nå fettinnholdet i Helmelka.

Helmelk

Helmelk er er populært innslag i de fleste norske handlekurver. Fra påske får den en fast fettprosent på 3,5.

Foto: NRK

Når H-melken nå kommer på påskekartonger, vil fettinnholdet være standardisert på 3,5 prosent, melder Tine på sine nettsider. Ifølge meieriet skal smak og bruksegenskaper være som før, samtidig som innholdet av proteiner i melken blir litt høyere.

Lover eksakt informasjon

– TINE har ønsket å levere et helmelksprodukt med fast fettinnhold, noe næringsmiddelindustrien og det profesjonelle kjøkken har etterspurt over tid. Vi ønsker også å gi norske forbrukere eksakt informasjon om fettinnholdet i melken de drikker. Det er Mattilsynet som har gitt norske meieriaktører adgang til dette, sier konserndirektør Eirik Selmer-Olsen, leder for Tines forsknings- og utviklingsavdeling.

Avdelingen har arbeidet for et fast fettinnhold på melk, og med fettmangelen før jul, ga Mattilsynet grønt lys for en standardisering.

Dispensasjon fra regelverket under smørkrisen

følge Tine har H-melken ikke vært standardisert, og hatt et fettinnhold på mellom 3,5 og 4,2 prosent.

– Med utgangspunkt i manglende melkefett i vinter, fikk norske meieriaktører dispensasjon fra regelverket inntil ny forskrift foreligger. Forutsetningen for dette er korrekt merking av fettinnhold på kartongen, sier Selmer-Olsen.

Kulturmelken og Tines Kefir vil også bli justert til 3,5 % fett fra uke 14.

Melk

Melkehylle i butikk.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX