Tinas mor fortviler over atter en henleggelse

Tina Jørgensens mor fortviler etter at politiet har henlagt drapssaken for tredje gang.

Torunn Austdal Rasmussen

Torunn Austdal Rasmussen, mora til Tina Jørgensen, har fått beskjed fra politiet om at Riksadvokaten har henlagt saken. For ett år siden hadde hun håp om at den kunne oppklares.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Jeg er fortvilet og lei meg. Nå er det mange tanker som skal fordøyes, sier Torunn Austdal Rasmussen.

Tina Jørgensens mor har akkurat fått telefon fra politiet i Stavanger om at Riksadvokaten har henlagt Tina Jørgensen-saken.

– Det er så mye jeg ikke forstår. Jeg klarer egentlig ikke skjønne at noen tilstår, og ikke har gjort det. Nei, dette ble ikke som jeg hadde tenkt for ett år siden, sier Rasmussen.

– Den eller de har fått feire jul med sin familie

Tinas mor har tidligere uttalte til NRK at hun ikke er ute etter hevn.

– Men jeg vil at de som har tatt livet av min datter skal få den straffen rettsvesenet mener de skal ha. I 15 år har de eller den kunnet feire jul og bursdager med sin familie. Jeg har måttet reise vekk fordi jeg synes det er så forferdelig med jul uten Tina, sier hun.

I et intervju med NRK i desember 2012 sa Austdal Rasmussen at hun ikke hadde hatt juletre i stua siden dattera blei drept. Men akkurat den jula skulle juletreet tilbake. Årsaken var at politiet bestemte seg for å gå gjennom saken på nytt.

Har venta på sannheten i 16 år

Dette førte ikke fram, men mora fikk på nytt håp i september i fjor. Da blei fire menn arrestert og sikta for drapet, som skjedde i år 2000.

Hun har fortsatt håp om at saken skal oppklares. I 16 år har hun ventet på sannheten om drapet.

– Det viktigste er at rett drapsmann blir tatt, sier hun til NRK i dag.

Laster innhold, vennligst vent..