NRK Meny

Tina Jørgensen-saken

Oppsummert

Tina Jørgensen ble meldt savnet da hun ikke kom hjem etter en bytur i Stavanger i september 2000. I oktober ble hun funnet drept i en kum utenfor Bore kirke på Jæren. Høsten 2015 ble fire menn fra Lyngdal siktet for drap eller medvirkning til drap.

 • Erstatning til Tina-siktet

  38-åringen som var siktet for drapet på Tina Jørgensen, er i Kristiansand tingrett tilkjent 75.000 kroner i erstatning for urettmessig straffeforfølgelse. Under rettssaken la mannens advokat til grunn at beløpet burde ligge på rundt 750.000 kroner.

  Agder lagmannsrett
  Foto: NRK
 • Utsetter avgjørelsen

  Kripos sin Cold Case-gruppe vil først ut på ny året avgjøre om de vil anbefale å gjennoppta etterforskningen i Tina Jørgensen.skriver Aftenbladet. Avgjørelsen skulle komme før jul, men Kripos bekrefter nå at dette blir avgjort i første kvartal neste år.

  Tina Jørgensen
  Foto: NRK/Privat
 • SKAL HA VORE INNE I TINAS HUS:

  Ein av dei drapssikta i Tina-saka skal ha sagt i opptak at dei var inne i Tinas leilegheit etter drapet og henta ting, det melder Dagbladet måndag kveld. I sommar fekk politiet det første lydopptaket, men no på fredag fekk dei eit nytt lydopptak med ein av dei sikta.

Politiet oppdaterte om utviklingen i Tina Jørgensen-saken.
Gunnar Morsund rapporterer om Tina Jørgensen-saken fra Stavanger.
Cecilie Berntsen Jåsund rapporterer fra politihuset om Tina-saken.
Cecilie Berntsen Jåsund rapporterer om at en ny mann er siktet for drapet på Tina Jørgensen i år 2000.