Hopp til innhold

Time kommune hedrer Kaizers

Kaizers Orchestra får Time kommunes hederspris, som nå deles ut for første gang.

Kaizers Rått og Råde

Janove Ottesen under Kaizerskonserten på Rått og Råde i Stavanger i september.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Det er alltid stas det. Vi vinner ikke så masse priser, sier Kaizers frontfigur Janove Ottesen.

Han mener det er interessant at bandet har fått en helt ny pris.

– Da var det tydeligvis ikke noe de hadde fra før som vi kunne ha passet inn i. En hederspris på hjemmebane er kjekt, sier han.

Ambassadører for Jæren

Time kommune skrev i begrunnelsen at det er viktig for kommunen å hedre et rockeband som har vært gode ambassadører for Jæren og Time.

– Av og til når vi spiller i utlandet føler vi oss litt som et landslag som er ute og representerer. Ikke fordi vi føler det selv, men vi merker det på spørsmål fra utlendinger som er veldig opptatte av at vi er fra Norge og har en dialekt.

– Dette har de fått med seg, da blir vi bevisst på det, og føler oss litt som et utsendt lag fra Norge. Det med dialekten er et poeng også i utlandet at vi kommer fra Vestlandet, og ikke fra hovedstaden. Vi har blitt mer bevisste på det at vi er jærbuer og synger på jærsk, sier Ottesen.

– Et hardtarbeidende band

Kaizers har høstet suksess i flere år allerede, men har ifølge Janove Ottesen ikke blitt blaserte av den grunn.

– Våre nærmeste venner og familie synes vi er ganske nedpå, men det finnes nok folk som synes vi er tøffe i trynet og synes vi har lettet fra bakken. Det viktigste er hva vi føler selv, og vi føler oss som et hardtarbeidende band.

– Vi lager tre plater i stedet for en, jobber på teateret parallelt, og turnerer i inn- og utland. Vi gjør det ikke lett for oss selv, og er fortsatt sugne på å jobbe og oppnå nye ting. Det holder oss litt nede, vi vet at det er hardt arbeid, sier Ottesen.

Kaizers Rått og Råde

Kaizers Orchestra fra Rått og Råde i Stavanger i September.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Flere nyheter fra Rogaland