Tiltalt for å ha mishandla treåring

I morgen starter rettssaken mot en mann i 40-årene som er tiltalt for en rekke voldsepisoder mot sin sønn og psykiske krenkelser av sin tidligere samboer.

Tinghuset i Stavanger

Stavanger tingrett.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Min klient kjenner seg ikke igjen i tiltalen og erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Inger Marie Sunde til NRK.

Mannen i 40-årene er tiltalt etter straffelovens paragraf 219 for mishandling i nære relasjoner.

Skal ha slått sønnen

Volden mot sønnen skal ha startet opp da gutten var tre år gammel. Ifølge tiltalen skal mannen flere ganger ha slått sønnen. Han er også tiltalt for en rekke psykiske krenkelser av samboeren.

Nå har det gått over fire år fra det straffbare forholdet som er beskrevet, ble avslutta. Saken har blitt liggende lenge hos politiet, og ifølge Sunde tok det 20 måneder før saken ble sendt videre til retten.

– Det er en fare for rettssikkerheten når saker som dette blir liggende. Desto lengre tid det tar, er det vanskeligere å huske detaljer rundt hendelsene som skal diskuteres, sier Sunde.

– Voldssaker prioriteres

Jourhavende i Sør-Vest politidistrikt Marita Hagen opplyser til NRK at hun ikke kjenner detaljene til at saken har blitt liggende i lengre tid.

– Saker som omfatter vold har høy prioritet hos politiet, sier Hagen.

I morgen skal mannen møte i Stavanger tingrett for å forklare seg. Det er satt av to dager i retten