Åtte til sykehus etter lynnedslag

Flere personer ble lettere skadet og fraktet til sykehus da lynet slo ned ved Bore camping.

Lynet slo ned på Borestranden

Ove Kvam tok dette bildet av et av lynene som slo ned på Bore i går kveld. Bildet er tatt fra Bryne.

Foto: Ove Kvam

Politiet i Rogaland rykka klokka 21.30 i går kveld ut etter melding om at personer skal være skadd av lynnedslag ved Bore campingplass.

– Det skal være åtte personer som har fått strøm i seg. De er alle lettere skadd, og kjøres til sykehus for sjekk. Ingen er alvorlig skadd, opplyser operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Sølvi Ravndal til NRK.

– Noen av personene som ble truffet av lynnedslaget på Borestranden camping befant seg inne i campingvognen da det slo ned, opplyser Ravndal.

– En ekkel opplevelse

Flere av personene som ble truffet av lynet kommer fra Aust-Agder, og er på Jæren for å delta i Landsskytterstevnet.

– Tordenværet var helt fryktelig. Det lynte, smalt og buldret rett over oss. Det er en ekkel opplevelse når man bor i telt og campingvogner, så vi ble redde, forteller Elisabeth Stalleland Igland fra Grimstad til Agderposten.

– Lyn mellom hendene

– Vi satt i forteltet på campingvogna da lynet smalt ned i vogna. Han ene satt med ryggen lent helt inn mot vogna. Da det smalt, spratt han opp, og du så lynet mellom hendene på han. Han gikk i bakken og holdt seg til skulderen, og det virket som han hadde fått ladningen i skulderen og ned mot rumpa. Han lå på bakken og skalv og hadde vondt i skulderen, sier øyenvitne Henrik Vatnedalen til Aftenbladet.

Laster kart, vennligst vent...