NRK Meny
Normal

Demonstrerer mot salget av havnesiloen

Protestene mot salget av landets eneste gjenværende beredskapslager for korn øker, nå mønstres det til kornsilo-demonstrasjon i Stavanger.

Utsikt fra taket av Stavanger havnesilo

Fin utsikt fra taket av Stavanger havnesilo. Denne eiendommen vil eierne selge for å bygge boliger.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Cermaq og Felleskjøpet Agri hadde nok ikke sett for seg protestene som kom da de la ut havnesiloen i Stavanger for salg. Eiendommen kunne bli flotte boliger midt i byen, men så var det noen som våknet.

For kornsiloen er landets eneste gjenværende beredskapslager for korn. Og selv om det ikke har vært korn i beredskap lagret her på mange år så er det «meningsløst» å selge kornlageret, det sa Senterpartiets Marit Arnstad, før helgen.

Hanne Marte Vatnaland

Hanne Marte Vatnaland håper på massemønstring for bevaring av havnesiloen i Stavanger.

Foto: privat

Nå inviterer Senterungdommen politiske partier, miljøorganisasjoner, og andre med sterke meninger, til å stille opp i protest mot at siloen selges.

– Vi vil gjøre alt vi kan for at siloanlegget ikke blir solgt før utredningen av behovet for beredskapslager for korn er klar. Vi mener det er en utrolig viktig sak, sier fylkesleder Hanne Marte Vatnaland i Senterungdommen i Rogaland, til avisa Nationen.

Håper Høyre dukker opp

For det er den varslede utredningen om hvorvidt Norge trenger et beredskapslager eller ei som bør være god nok grunn til å avvente salget mener Vatnaland.

I dag samles derfor Senterungdommen, SU, KrFU, Grønn ungdom, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Miljøpartiet de grønne og Natur og ungdom til protest foran siloen.

Vatnaland håper og at Rogaland Høyre stiller opp, men vet foreløpig ikke om de dukker opp.

Landbruksminister Sylvi Listhaug, sa før helgen at hun mente bøndene selv bør ordne opp i saken, siden de står som deleier gjennom Felleskjøpet Agri.