Hopp til innhold

Til kamp for klima og urbefolkning

«Vi kan fortsatt redde regnskogen» er navnet på årets TV-aksjon. – Den er grunnlaget for miljøet på jorden, sier Siri Kalvig.

TV-aksjonen

Blant andre Toni Gundersen, Per A. Thorbjørnsen, Sarah Louse Rung, Siri Kalvig, Erik Nevland, Silje Salomonsen og Christine Sagen Helgø stilte opp for TV-aksjonen i dag.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Siri Kalvig

Siri Kalvig.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Regnskogen absorberer CO₂, og er avgjørende for klima på jorden. Vi må bevare økosystemet og artene i regnskolen. I tillegg må vi beskytte urbefolkningen som bor der, sier Siri Kalvig.

Hun er en av ambassadørene for TV Aksjonen 2015, som i dag stilte til ansiktsmaling og fotosession i Stavanger. Det er nemlig Regnskogfondet som er det utvalgte formålet til årets store innsamlingsdugnad.

Vil bevare regnskog i Sør-Amerika

Pengene som blir samlet inn den 18. oktober går til deres arbeid med å bevare regnskogen i flere større områder i Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea.

Per A. Thorbjørnsen

Per A. Thorbjørnsen.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Det handler om å ta vare på klima, det biologiske mangfoldet og menneskene som bor i urskogene, sier Per A. Thorbjørnsen.

Han har vært den kommunale lederen av TV-aksjonen i Stavanger i ti år, og er klar til et nytt år.

– Det er fantastisk å være med på denne dugnaden. Stavanger har vært kjempeflinke til å samle inn til viktige formål, og i år er det regnskogen som skal bevares, sier