NRK Meny
Normal

Thor Gunnar Norås er død

Barnekulturforskeren og forfatteren fra Stavanger ble 79 år gammel.

Thor Gunnar Norås

Barnekulturforsker og forfatter Thor Gunnar Norås fra Stavanger ble 79 år gammel.

Foto: Morten Nesvik / NRK

Thor Gunnar Norås døde i Stavanger tirsdag kveld.

– Han var innlagt på sykehuset med hjerteinfarkt senest i forrige uke. Nå sa han at hver dag er en bonus.

Det forteller broren Rolf Norås til NRK. Rolf er kultursjef i Stavanger, og yngstemann i søskenflokken der Thor Gunnar var den eldste.

Thor Gunnar Norås ble født i 1935.

Rolf Norås skriver følgende på sin Facebook-side onsdag morgen:

"Bildet (av Thor) viser en engasjert, oppegående, innsiktsfull, alvorlig, morsom mann som deler raust av sine kunnskaper."
Dette var en presis beskrivelse av Thor. Senest da vi var sammen i julen, fortalte han de mest fascinerende og utrolige historier, koplet opp mot nye planer. Engasjert som alltid.
Stavanger er blitt litt gråere.

Barn fra barnehagen Hannes Lekestue på Tasta får plukke gresskar i hagen til Thor G. Norås i Stavanger.

ARKIVVIDEO (16.09.2014): Barnekulturforsker Thor G. Norås inviterte barnehagebarn til gresskarhøsting i hagen sin i Stavanger.

Barnekulturforsker og forfatter

Thor Gunnar Norås var barnekulturforsker ved barnevernslinjen og Sosionomlinjen ved Høgskolen i Stavanger. Han er blant annet kjent for bøkene «Barnet i liv og lek», «Barnekultur i en brytningstid» og «Jeg og kulturen min».

Norås debuterte som skjønnlitterær forfatter allerede i 1977 med boka «Per 4 år og vennene hans». Han skrev i alt tre bøker om Per, som og ble sendt i Barnetimen for de minste og i NRK Barne-TV.

Han har også forfattet filmmanus, vært journalist, komponist, manager og impressario.

Thor Gunnar Norås var opptatt av og hadde god kontakt med barn. så seint som i fjor høst inviterte han barnehagebarn fra Tasta til å høste gresskar i hagen sin.

 En gammel poplåt som runder femti år i disse dager vekker vakre og litt melankolske barndomsminner hos tekstforfatteren. Særlig nå om høsten. Det handler om forelskelse og følelser som visnet som løvet på marken.

ARKIVVIDEO (11.11.2011): En gammel poplåt som runder femti år i disse dager vekker vakre og litt melankolske barndomsminner hos tekstforfatteren. Særlig nå om høsten. Det handler om forelskelse og følelser som visnet som løvet på marken.