Hopp til innhold

Thomas Müller dømt til 21 års fengsel

Gulating lagmannsrett har dømt Thomas Müller til 21 års fengsel for drapet på kona Agnes Müller i april i fjor. Forsvarer Ørjan Eskeland utelukker ikke at dommen ankes.

Siktede i Agnes Muller-saken

– I mange måneder hadde vi planlagt at jeg skulle hjelpe henne, og at det skulle se ut som hun bare hadde stukket av, sa Thomas Müller i retten forrige uke. Nå er han dømt i lagmannsretten til 21 års fengsel.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

35 år gamle Thomas Müller er i Gulating lagmannsrett dømt til lovens strengeste straff for voldtekt og drap på kona Agnes Müller. Også i Jæren tingrett ble Müller dømt til 21 års fengsel.

Ifølge Stavanger Aftenblad sier Thomas Müller at det er greit at han dømmes for drap på sin kone, men ikke voldtekt.

– Det er greit at jeg straffes for det jeg har gjort. Det tar jeg ansvar for. Men det er ikke greit at jeg straffes for voldtekt. Jeg voldtok aldri min kone, sa Müller i retten i dag.

– Streng dom

Til NRK sier Müllers forsvarer Ørjan Eskeland at han mener dommen er for streng.

– Jeg har så vidt lest gjennom dommen, men min umiddelbare reaksjon er at lagmannsretten har lagt seg noe for høyt når de utmåler straffen til 21 år, sier Eskeland.

Han sier at Müller er skuffet over resultatet, og utelukker ikke at saken kan bli anket til Høyesterett.

– Nå skal vi lese nøye gjennom dommen og prate mye sammen, så får vi se hva vi gjør i fortsettelsen. Men jeg utelukker ikke at det blir dommen blir anket, sier Eskeland.

Ingen formildende omstendigheter

Aktor Tormod Haugnes sa i sin prosedyre at han ikke kan se noen formildende omstendigheter i saken.

– Det mest positive vi kan si om Thomas Müller i denne saken, er at han ikke er tidligere straffet, men det er ikke noe som skal gi straffrabatt, sa statsadvokaten.

I går kjente juryen i lagmannsretten tyskeren skyldig i voldtekt og overlagt drap på Agnes Müller.

Da saken gikk i Jæren tingrett, fikk Müller 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Ektemannen har i lagmannsretten nektet straffskyld for overlagt drap, selv om han har vært helt klar på at det var han som drepte henne.

Mullers forklaring var at kona ønsket å dø, og at de to brukte flere måneder på sammen å planlegge hvordan det skulle skje. Ifølge tiltalen bandt Müller kona Agnes på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne 16. april i fjor. Etter drapet dumpet han liket på dypt vann i Lysefjorden.