NRK Meny
Normal

Thendrup: - Helt vanvittig

- Dette er helt vanvittig.

Det sa Thomas Thendrup om dramatikken i Nokas-retten i dag.

Ellen Holager Andenæs
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

- Jeg har ikke noe med dette å gjøre. Det er alt jeg klarer å si, da Thomas Thendrup da retten behandlet videre varetektsfengsling av mannen som først ble frifunnet av juryen, for så å bli kjent skyldig av fagdommerne en halvtime senere.

LES: Opphevet frifinnelsen av Thendrup

- Umenneskelig påkjenning

Forsvarer Ellen Holager Andenæs beskriver Thendrups opplevelse i Nokas-rettssalen i formiddag som å gå fra himmel til helvete i løpet av en halvtime.

- Det bør ikke være vanskelig å forstå at dette er en umenneskelig påkjenning. Det er nesten ikke til å bære for et menneske at han først ser at friheten er innen rekkevidde, og så mister han denne friheten i løpet av en halvtime.

Det sa en sjokkert Holager Andenæs etter dramatikken i retten.

- Jeg trodde nesten ikke mine egne ører, sa den erfarne forsvarsadvokaten.

- Imponerende rolig

Ifølge Ellen Holager Andenæs tok Thomas Thendrup sjokkbeskjeden med større fatning enn forsvarerduoen Holager Andenæs og berit Reiss-Andersen.

- Han er en imponerende rolig mann og tok faktisk dette med større fatning enn oss. Det var han som advarte oss mot å ta gledene på forskudd, fortalte Holager Andenæs.

Kjemper mot varetekt

Fagdommernes opphevelse av juryens frikjennelse betyr at Thomas Thendrup må gjennom hele ankesaken på nytt. Inntil den kommer opp - enten etter påske eller til høsten - forlanger Thendrups advokater at han løslates fra varetekt.

- Det vil bety utrolig mye for ham å bli løslatt inntil saken kommer opp igjen, sa forsvarer Ellen Holager Andenæs.

Aktoratet krever derimot at Thendrup varetektsfengsles for fire nye uker.