Thea Steen (26) er død

Hun fikk rekordmange unge kvinner til å ta celleprøve og vant Kreftforeningens hederspris. I natt måtte journalist og blogger Thea Steen (26) gi tapt for livmorhalskreften.

Thea Steen

Steen døde natt til søndag 17. juli.

Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

Thea Steen fra Stavanger var en pådriver i kreftsaken og ble blant annet tildelt Kreftforeningens hederspris for sitt engasjement.

Vår kjæreste Thea døde natt til søndag, skriver familien på hennes blogg.

Videre skriver familien at Steen ble innlagt på Stavanger universitetssykehus for seks uker siden med lungesvikt. St. Hansaften fikk de beskjeden om at kreften hadde spredd seg til lever og lunger.

All behandling ble stoppet for to uker siden, og det ble fokusert på smertelindring den siste tiden.

Fikk kvinner til å ta celleprøve

Steen diagnostisert med livmorhalskreft i mars i fjor. Siden da har hun vært sterkt engasjert i kreftsaken, blant annet gjennom #sjekkdeg-kampanjen, som fikk rekordmange unge kvinner til å ta celleprøve.

For sitt engasjement ble Steen tildelt Kreftforeningens hederspris.

Familien oppretter minnefond

Steen var fra Stavanger, og jobbet som journalist i Dagbladet fra 2011 til 2014, da hun flyttet til New York for å jobbe som frilansjournalist.

I mars 2015 fikk hun vite at hun hadde livmorhalskreft, og flyttet tilbake til Norge. Hun skrev om livet med kreftsykdommen på bloggen theasteen.com.

Familien vil fortsette å støtte Thea sitt engasjement for #sjekkdeg-kampanjen ved å opprette et minnefond i hennes navn.