NRK Meny
Normal

Tenner lys ved Lundeåna

Lørdag formiddag ble det tent lys for den omkomne kvinnen og hennes datter, som fredag ettermiddag kjørte ut i Lundeåna.

Dødsulykke Egersund
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Dagen derpå er Egersund fortsatt i sjokk etter dødsulykken som skjedde midt i byens sentrum.

En bil kjørte like etter klokken 17 ut i elva Lundeåna ved COOP Mega i Egersund sentrum. I bilen satt en 42 år gammel kvinne og hennes 16 år gamle datter.

LES: 42 år gammel mor er død

LES: Traff en parkert bil

Kvinnen omkom i ulykken, mens tilstanden til datteren er kritisk og ustabil. Det skriver Universitetssykehuset i Bergen (Haukeland) i en pressemelding.

- Følger opp de pårørende

Klokken 14 i dag avholdt Egersund kommune et møte for å vurdere hva som skal gjøres videre. Informasjonsleder Leif Broch, sier til NRK at kriseteamet nå vil følge opp de nærmeste pårørende og vitnene til ulykken.

- Vi bestemte at det ikke vil bli noen minnestund for ungdom i regi av Egersund kommune. Jenta som var involvert i ulykken gikk ikke på skole i Egersund, sier Broch.

Den nærmeste familien til de to involverte er nå samlet i Bergen.

Rykteflom

Broch sier at innbyggerne i Egersund fredag kveld opplevde en rykteflom etter den dramatiske ulykken. Ryktene gikk blant annet ut på hvor mange som var involvert i ulykken og hvor mange som var døde.

- Vi oss nødt til å legge ut korrekt informasjon på nettsidene til kommunen. Det forverret også situasjonen at det skjedde en trafikkulykke nesten samtidig med ulykken i Lundeåna, sier han.

Dødsulykke Egersund

Den hvite Mitsubishien kjørte ut i Lundeåna i Egersund.

Foto: NRK