Hopp til innhold

Tengs-rettssaken kan bli utsatt

Rettssaken mot mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs er forhåndsberammet til 31. oktober.

Nå skriver imidlertid domstol.no at starten på saken kan bli utsatt i to uker, til 14. november. Dette kommer selvfølgelig an på om det blir tatt ut en tiltale mot mannen.

Ifølge Kristine Ringen, førstekonsulent i Haugaland og Sunnhordland tingrett, er den enkle grunnen til dette at det ikke er tatt ut tiltale enda.

– Og når det eventuelt skjer er usikkert. Vi forholder oss til at saken foreløpig er forhåndsberammet til 31.10.2022, men det tas forbehold om at det kan komme endringer, skriver hun i en e-post til NRK.

NRK kjenner til at denne mulige utsettelsen på to uker ble satt opp i tilfelle etterforskningen dro ut. Politiet har tidligere sagt at saken ville være ferdig etterforsket før sommeren.

Den fristen er senere utsatt til innen utgangen av august.

Saken skal så sendes til statsadvokaten, som vil sende sin innstilling til Riksadvokaten. Det er denne som tar ut en eventuell tiltale.

Siktedes forsvarere, Stian Bråstein og Stian Kristensen, ønsker ikke å kommentere en eventuell utsettelse. Men Kristensen påpeker at de nå har mottatt etterforskningsmaterialet etter den skjulte etterforskningen, som NRK tidligere har skrevet om.

– Vi har mottatt 5,5 millioner filer. Disse er ikke systematisert på en smart måte. Det finnes ingen innholdsfortegnelse. Så frem til nå har vi brukt tiden på å systematisere disse, sier Kristensen.

Stian Kristensen
Foto: Odin Omland / NRK

Flere nyheter fra Rogaland