NRK Meny
Normal

19-åring alvorlig skadet etter fall fra høyblokk

En 19 år gammel mann er alvorlig skadd etter at han lørdag kveld falt fra sjette etasje i en blokk i Haugesund. Politiet har gjort undersøkelser på åstedet og foretatt en rekke avhør.

Laster kart, vennligst vent...

En ung mann i slutten av tenårene falt 15 til 16 meter fra en blokk i Haugesund.

Lørdag kveld rykket politiet i Haugesund ut til en blokk ved Karmsundet, etter melding om en fallulykke.

– Han falt 15–16 meter og ned på hardt underlag. Det er et langt fall og han har pådratt seg bruddskader, sier Trond Børge Åsbu, operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt, avdeling Haugesund.

19-åringen pådro seg alvorlige skader i fallet, men var ved bevissthet da han ble funnet på bakken.

– Vi hadde en viss dialog med vedkommende før han ble sendt videre.

Tenåringen ble først fraktet til Haugesund sykehus, men ble derfra overført til Haukeland universitetssjukehus med luftambulanse, opplyser Sør-Vest politidistrikt.

Sykehuset oppga i 11.30-tiden søndag at pasienten er alvorlig skadd. Like før klokken 18 opplyser politiet i en pressemelding at tilstanden fremdeles betegnes som alvorlig.

Skal ha vært påvirket av narkotika

Tenåringen vil bli avhørt nærmere av politiet søndag så snart tilstanden hans gjør det mulig.

Politiets kriminaltekniker har vært på stedet og foretatt tekniske undersøkelser.

– Vår etterforskning på stedet viser at mannen, som er i slutten av tenårene, har vært sammen med en annen, jevngammel mann i en leilighet i blokkens sjette etasje. Der skal de begge to ha vært påvirket av narkotika. Kameraten som var til stede i leiligheten, er pågrepet for narkotikalovbruddet og sitter i vår arrest, skriver operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i en pressemelding, lørdag kveld.

Utelukker ingenting

Politiet har foretatt kriminaltekniske undersøkelser utenfor blokken mannen falt fra. De vil fortsette med undersøkelser inne i leiligheten mandag morgen.

Det er foretatt en rekke avhør i saken, både av mannen som bor i leiligheten og av naboer. Mannen som bor i leiligheten er løslatt etter avhør.

Åsbu opplyser om at de ikke kan si noe om årsaken til fallet.

– Vi kan ikke utelukke om det er en fallulykke eller en straffhandling. Vi holder alle muligheter åpne inntil videre, sier han.