Tenåring knivdrept på asylmottak

En mann i slutten av tenårene er drept etter at han ble stukket med kniv ved asylmottaket på Dale i Sandnes i Rogaland onsdag kveld.

Knivdrap ved Dale asylmottak i Sandnes

Mannen ble stukket med kniv i brystet og døde av skadene.

Foto: Ronny Hjertås

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Torsdag morgen er ingen siktet i saken, men flere er pågrepet og brakt inn til avhør.

Mannen, som er asylsøker, skal ha blitt stukket i brystet. Han ble innlagt på Stavanger universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde.

(saken fortsetter under bildet)

Dale asylmottak i Sandnes

Politiet fikk melding om knivstikkingen ved 21.50-tiden.

Foto: Erik Waage / NRK

– Vi fikk melding om at mannen var død ved 23-tiden onsdag kveld, forteller operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt.

Drapet skjedde utendørs på asylmottaket. Politiet ble varslet om knivstikkingen klokka 21.52 onsdag.

Ønsker kontakt med konkrete personer

Hele natt til torsdag har store politistyrker lett etter en eller flere gjerningspersoner, men ingen er foreløpig siktet.

Kriminalteknikere var på plass på åstedet ved 1-tiden natt til torsdag. Samtidig ble det gjennomført vitneavhør.

– Vi har snakket med mange vitner, alle menn, sier politiadvokat Henriette Kvinnsland i Rogaland politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Hun vil ikke si hvilken status mennene som sitter i avhør har, men kan ikke utelukke at gjerningspersonen er blant de innbrakte.

Politiet har torsdag morgen ikke full oversikt over hva som har skjedd.

– Foreløpig er hendelsesforløpet relativt uklart for politiet. Vi etterforsker med full tyngde for å klarlegge faktum i saken, sier Kvinnsland.

– Det er mange vitner, men de har ikke alle sett det samme. Vi er fortsatt interessert i opplysninger i saken, og vitner kan gjerne melde seg anonymt.

Kvinnsland opplyser at det er konkrete personer politiet ønsker å komme i kontakt med etter drapet.

Edgard Oppsal

Innsatsleder Edgar Oppsal

Foto: Erik Waage / NRK
Knivdrap ved Dale asylmottak i Sandnes

Politiet kontrollerte biler som passerte.

Foto: Erik Waage / NRK

Har slektninger i Norge

Innsatsleder Edgar Oppsal opplyste til NRK onsdag kveld at det etter hva han vet, dreier det seg om beboere fra Tsjetsjenia.

– Jeg kan ikke bekrefte at det er snakk om et oppgjør mellom tsjetsjenere, men jeg kan bekrefte at det er personer med tsjetsjensk bakgrunn som har vært involvert i hendelsen. Men det er ikke klarlagt hvilken rolle disse har hatt, sier Kvinnsland til NRK torsdag.

Politiet kan ikke si om den drepte mannen var bosatt på asylmottaket.

– Det er ikke endelig avklart. Det var også flere nasjonaliteter enn tsjetsjenere innblandet. Av hensyn til etterforskningen vil vi heller ikke gå ut med nasjonalitet og identitet på avdøde. Han skal ha slektninger i Norge, opplyser Kvinnsland.

Stanset biler

Politiet bevæpnet seg etter knivstikkingen og satte opp veisperringer og kontrollerte alle som kjørte fra mottaket onsdag kveld.

– Det er uklart om gjerningspersonene kan ha kjørt fra stedet. Vi stanser biler som kjører fra Dale, sa operasjonsleder Geir Gjesdal i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

Asylmottaket på Dale er et nedlagt psykiatrisk sykehus som har vært asylmottak siden 1993. Over 300 asylsøkere bor på stedet, ifølge Hero, som driver mottaket.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Flere nyheter fra Rogaland