NRK Meny
Normal

Premiere på sponset teater i Sande barnehage

I dag gikk den første av de seks forestillingen Lyse skal gi bort til barnehagebarn, av stabelen. Flaks styrer tildelingen og Rogaland Teater styrer innholdet, ifølge Lyse.

Roar Kjølv Jenssen

Skuespiller og regissør, Roar Kjølv Jenssen.

Foto: Rogaland / NRK

Tidligere i år inngikk Lyse og Rogaland Teater et nytt samarbeid. I løpet av 2014 skal de gi bort seks teaterforestillinger til barnehager i Sør-Rogaland. Den første barnehagen som fikk besøk av teateret var Sande barnehage på Randaberg.

– Det har vært veldig kjekt. For oss er det spesielt kjekt fordi barnehagen er på et sted hvor vi ikke har så mye offentlig kommunikasjon. Å få kulturen ut til oss, betyr at vi også kan delta, sier styrer i barnehagen, Camilla Jenssen Stusvik.

Forestilling om redsel

Forestillingen handler om Kristiansen som er redd for det meste. Ved hjelp av hans usynlige venn, Hjortefot, overvinner han redselen og får seg kjæreste, høyere lønn og tar et oppgjør med bølla Bernt.

– Det er verdifullt å lage noe som bare handler om å være redd. Jeg syns ofte at vi voksne skjuler frykten vår for ungene. Det er fint for dem å se at voksne kan være redde og at man kan vinne over redselen, sier skuespiller og regissør Roar Kjølv Jenssen.

Han har jobbet med denne forestillingen i flere år, og har selv lært en ting og to av historien om Kristiansen og Hjortefot.

– Jeg har lært masse. Dette er jo ekte. Jeg var jo ganske redd når jeg begynte. Så når jeg har spelt denne mange ganger, så har forestillingen endret mye for meg, sier Kjølv Jenssen.

Jenssen Stusvik tror forestillingen har gitt barna noe å ta med seg videre.

– Det er med på å gi dem mer innsikt i egne følelser og hvordan de kan håndtere forskjellige ting, sier hun.

Mer enn bare en logo

Prosjektet om å sende teateret ut til forskjellige barnehager er for eierkommunene til Lyse. Det er nesten tilfeldig hvilke barnehager som får besøk.

– Det eneste vi måtte passe på var at vi fikk litt geografisk spredning. Vi passer på at det blir seks forskjellige kommuner som får besøk. Utenom det går det på rein flaks, sier Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse.

Hun forteller at Lyse ønsker å være mer en bare en passiv logo for sine samarbeidspartnere.

– Når vi jobber med våre samarbeidspartnere så prøver vi å skape noe aktivitet og engasjement. Her bidrar vi med å få teateret ut til barnehager, sier Suttie.

– Teateret styrer showet

Suttie legger vekt på at det er Rogaland Teater som har det kunstneriske ansvaret i dette samarbeidet.

– Det er teateret som styrer showet. Det er utrolig kjekt og vi er veldig stolte av å samarbeide med teateret som vi vet at mange er glad i, sier hun.

Kjølv Jenssen, som jobber på Rogaland Teater, trives godt med å opptre for barnehagen.

– De responderer med en gang, så det er herlig å ha kontakt med dem. Jeg blir som et lite barn selv. Det er en øvelse på det med å få kontakt, så på den måten er det veldig utviklende for meg, sier han.