Nye opplysninger i to timer langt lydopptak

36-åringen, som først ble pågrepet i Tina-saken, har igjen snakket om det han hevder skjedde i september 2000. Hans bekjennelser ble tatt opp på bånd og levert politiet.

Lyngdal

LEVERTE LYDOPPTAK: Lensmannskontoret i Lyngdal mottok før helga et nytt lydopptak om Tina Jørgensen-drapet.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Fredag bekreftet politiet at lensmannskontoret i Lyngdal hadde mottatt et nytt lydopptak om Tina Jørgensen-drapet. Dette nye lydsporet hadde frem til for noen dager siden vært ukjent for politiet.

I løpet av helga har politiet hørt gjennom det nye lydopptaket i Tina-saken.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det 36-åringen som først ble pågrepet og siktet i Tina-saken som snakker på dette lydopptaket også.

Heller ikke denne gangen skal han ha vært klar over at hans bekjennelse ble tatt opp.

Snakker om sine tanker og refleksjoner rundt drapet

Lydopptaket skal vare i overkant av to timer og inneholde nye opplysninger om hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept, skriver avisa.

36-åringen på opptaket snakker også om sine tanker og refleksjoner om det han hevder å ha vært med på.

– Politiet har hørt gjennom lydopptaket som ble innlevert fredag, og dette arbeidet vil fortsette de nærmeste dagene, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Rogaland politidistrikt, Jon Dagsland, i en pressemelding.

Pressekonferanse om Tina-saken

På grunn av etterforskningen ønsker foreløpig ikke politiet å informere om hva som kommer fram i det nye lydopptaket i Tina-saken.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Ikke innkalt til nye avhør

Alt tidlig i sommer mottok politiet et lydopptak der 36-åringen forklarte at han skal ha vært til stede da 20 år gamle Tina Jørgensen ble drept. Dette lå til grunn for pågripelsen av de tre andre sikta i saken.

Ingen av de fire drapssiktede i saken er innkalt til nye avhør etter at politiet fikk dette nye lydopptaket. Forsvarere i saken reagerer på at de fikk vite om lydopptaket gjennom mediene.

– På grunn av den pågående etterforskningen kan politiet imidlertid ikke si noe om innholdet på lydopptaket eller hvorvidt det kan ha betydning for den videre etterforskningen, sier han.

Politiet skal være tilgjengelig for pressen senere i ettermiddag.