NRK Meny
Normal

Tar flere dager å sjekke mobilspor

Politiet har ennå ikke oversikt over mobiltrafikken til mannen som er siktet i bildrapssaken på Klepp. Informasjonen kan ta flere dager å hente inn og gå gjennom.

Hans Kyllingstad

Lensmann i Klepp, Hans Kyllingstad. Politiet avhører nå flere personer for å finne ut mer om de to siktedes bevegelser i tiden før, rundt og etter ulykken hvor 12 år gamle Olav Hovda omkom.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

– Det vil ta flere dager å sjekke 43-åringens mobil- og datatrafikk, sier Hans Kyllingstad, lensmann i Klepp, til NRK.no

Den 43 år gamle mannen som er siktet i bildrapssaken i Klepp, mener tele- og dataspor vil vise at han ikke var ute og kjørte da 12 år gamle Olav Hovda ble kjørt ned sist fredag.

Ifølge Klepp-lensmannen fortsetter de etterforskningen med uforminsket styrke også fredag.

Samler inn mobiltrafikk

– Det er vanvittig mange opplysninger som skal gjennomgås i denne saken. Vi må få frigitt, hente inn og sammenligne data, sier Kyllingstad.

Torsdag ble 43 åringen og hans kone (42) varetektsfengslet i to uker med full isolasjon. Begrunnelsen var fare for bevisforspillelse.

43-åringen anket fengslingen, mens hans kone (42) godtok isolasjonen.

Anne Kroken

Anne Kroken.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det får ta den tiden det må ta

– Det får ta den tiden det må ta. Jeg vet at de har begynt med det allerede. Jeg vet også at de er nødt til å prioritere det, sier 43-åringens forsvarer, Anne Kroken, og viser til at politiet foreløpig kun har anledning til å holde de to fengslet i to uker.

Kroken mener det er sentralt å få kartlagt mobil- og datatrafikken.

– Dette vil vise hvordan mobiltelefonen har blitt brukt, og hvor den har vært. Det mener vi er viktige opplysninger, for begge de siktede, sier hun.

– Fortsetter med fullt trykk

Anken av varetektsfengslingen for hennes klient blir behandlet tidligst i neste uke, ifølge advokaten.

De to siktede vil først bli avhørt igjen i neste uke. Før det må vi avhøre flere vitner, og vi følge opp tekniske spor. Det er mye som må gjøres, og vi fortsetter med fullt trykk, opplyser Kyllingstad.

Paret ble arrestert tirsdag.

– Må bevise hvem som kjørte

Dersom politiet ikke klarer å si med sikkerhet hvem som satt bak rattet fredag kveld, må saken henlegges, mener jussprofessor Asbjørn Strandbakken.

– Politiet må bevise at en konkret person eller flere i samvirke har forvoldt en annens død ved uaktsomhet. Det er straffebudet. Det må bevises utover rimelig tvil at gjerningsinnholdet i straffebudet er oppfylt, sier Strandbakken, som er professor ved Universitetet i Bergen, til Stavanger Aftenblad.