NRK Meny
Normal

Svak kveld i førstedivisjon

Bare FK Haugesund tok poeng

Arkivbilde
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det ble ikke rare poengfangsten for de lokale lagene i førstedivisjon. Best ut kom FK Haugesund som klarte 1-1 borte mot Løv Ham i Bergen.

Hjemmelaget var klart best før pause, men etter Haugesunds scoring i andre omgang var haugalendingene nære å ta alle tre poengene. Mot slutten av kampen hadde laget nemlig to store muligheter til å avgjøre, men lyktes altså ikke. Uavgjort gir dermed et ganske ok bilde av kampen. Resultatet førte til at FKH nå er nummer fire på tabellen.

SIF slapp inn fem mål

I Stavanger hadde SIF besøk av opprykkskandidat Kongsvinger. Gjestene sjokkåpnet og scoret allerede etter 17 sekunder av den første omgangen. SIF kom imidlertid til hektene og utlignet etter drøye halvtimen ved Klaus Vikesdal Petersen.

Det ville seg imidlertid ikke for "siffane". Kongsvinger kom tilbake og var det beste laget store deler av kampen. Riktignok var det spenning på 2-2, men Tom Nordlies gutter scoret tre ganger det siste kvarteret og vant alt i alt fortjent 5-3. Keeper Bo Andersen var SIF`s beste spiller. Flere ganger måtte han i aksjon for å vise at han fortsatt er en god keeper. Og det er han.

Resultatet gjør ikke mye for tabellplasseringen. SIF er fortsatt nestsist, og avstanden opp til trygg plass er på sju poeng. I løpet av neste uke kan Randabergs Robert Stene bli hentet til klubben. Etter det NRK kjenner til skal det ikke være mye igjen før en avtale foreligger.

Bryne snublet i skogene

For Bryne ville det seg heller ikke. I de dype skoger i Trysil ble det nemlig et overraskende 0-2 tap mot Nybergsund. To scoringer mot slutten av første omgang var nok til at hjemmelaget tok alle tre poengene. Spillemessig ingen stor kamp av verken Nybergsund eller Bryne, men hjemmelaget var minst dårlige og vant fortjent 2-0. I følge rapportene var det et tafett Brynelag som viste seg frem søndag kveld. På tabellen er Bryne nummer 10. Avstanden opp og ned er ikke stor - så her kan alt skje.

AV: Per Thime