Overtidstap for Sandnes Ulf

Hjemmekomplekset til Sandnes Ulf fortsetter etter nok et tap foran egne fans. Denne gang var det Moss som stakk av med alle tre poengene.

Trener Asle Andersen

Av: Pål Karstensen

Etter å ha ledet til pause og lang tid ut i andre omgang greide Moss å snu kampen til sin fordel med en sen scoring på overtid av andre omgang. Det var trener Asle Andersen mindre begeistret for.

- Dette var utrolig skuffende. Vi hadde tre poeng i lomma og skusler de vekk ved å gjøre barndomsfeil som det er lenge siden vi har gjort. Dette var et stort steg i feil retning, men vi må bare komme sterkere tilbake, forteller Andersen.

Ingen god kamp

Noen som imidlertid var begeistret for resultatet var de fem tilskuerne som hadde tatt veien fra Østfold og ned til Sandnes. Ikke bare fikk de med seg tre poeng, de fikk også med seg en kamp i ypperlige spilleforhold og strålende solskinn. Det var vel omtrent også det beste man kan si om kampen, ettersom det ikke var noe fyrverkeri av en kamp.

- Det er ingen god kamp. Jeg synes det er tydelig at det er to lag som sårt trenger poeng, og som derfor er mer redd for å tape poeng enn å vinne. Masse kriging, dueller og lite fintspill, oppsummerer Andersen.

Første

Det var Moss som skapte det lille som var i begynnelsen av første omgang, med to halvfarlige skudd som gikk utenfor. Etter det må vi hoppe frem til halvtimen spilt, da målet til Sandnes Ulf kom. Lennox Kanu blir spilt igjennom, dribler rundt med forsvaret til Moss og skyter, men skuddet hans blir blokkert. På returen dukker Morten Eriksen opp og setter ballen bak gjestenes keeper og Ulvane gikk opp til 1-0 på deres første sjanse i kampen.

Debut og avskjed

Etter det skjer det ikke spesielt mye noen av veiene. Sandnes Ulf har en del brukbare overgangsmuligheter som de søler vekk, og Moss har noen langskudd som går langt over. På dette tidspunktet var det ikke så mye som tydet på nye mål i kampen, men så blir Heia skadet for Moss. Inn kommer Markus Ringberg, som forøvrig spilte sin siste kamp for Moss i dag, og da starter snuoperasjonen. Den tidligere spissen drar av et par spillere, før han sender avgårde et fantastisk skudd som sitter limt i krysset.

- Det var fantastisk deilig å få være med å snu denne siste kampen sammen med Moss. Jeg fikk ballen og bestemte meg for å kline til, og det var herlig å se den gå i mål. Det er alltid gøy å avslutte med stil, forteller svensken som nå trapper ned til Kvik-Halden.

Snuoperasjon

Utligningen var dermed et faktum, og det på det første skuddet Moss hadde som traff mål. Resten av kampen blir preget av unøyaktighet, slurv og dårlig presisjon fra begge lag, og det er virkelig ingen god fotballkamp som utspilles den siste halvtimen. På overtid av andre omgang faller imidlertid avgjørelsen, da en kommunikasjonssvikt i hjemmelagets forsvar tillater Thomas Klaussen og lobbe igjennom innbytter Vegard Edelsteen. Alene mot keeper setter han ballen i en elegant bue over en utrustende Bo Andersen, og snuoperasjonen var fullført.